Kristjan Ilves tegi Oberstdorfi 106 meetri mäel ilus õhulennu. Eestlase hüpe kandus 103 meetrini ja ta sai kohtunikelt 136,4 punkti. 56 sportlase konkurentsis andis see kuuenda koha.

Hüppevooru järel hoidis liidrikohta Austria kahevõistleja Thomas Rettenegger, kelle 105,5-meetrine õhulend oli väärt 147,4 punkti. Teisena sai lähte MK-sarja üldliider Jarl Magnus Riiber, kes kaotab murdmaasõidu eel Retteneggerile neli sekundit. Kristjan Ilves pääses rajale Retteneggerist 44 sekundit hiljem.

Murdmaadistantsi järel teenis etapivõidu Riiber, kes alistas võimsa lõpuspurdiga teisel ja kolmandal kohal lõpetanud austerlased Johannes Lamparteri (+1,0) ja Stefan Retteneggeri (+3,3). Kristjan Ilves ületas finišijoone 11. kohal. Kaotust Riiberile kogunes 56,3 sekundit.

Saksamaal Ruhpoldingus jätkuval laskesuusatamise MK-sarjas võisteldi laupäeval meeste 10 km sprindis. 106 sportlase seas teenis võidu mõlemad tiirud nulliga läbinud Vetle Sjåstad Christiansen. Teisena pääses poodiumile ühel trahviringil käinud itaallane Tomasso Giacomel (+16,9) ja kolmas oli samuti nulliga lasknud Tarjei Bö (+20,1). MK-sarja üldliider Johannes Thingnes Bö eksis lamadestiirus ühel lasul ja lõpetas üheksandal kohal (+43,6).

Eestlastest tegi parima tulemuse lamadestiirus ühel lasul eksinud Rene Zahkna. Sõidukiirusest jäi eestlasel aga vajaka ning homsesse jälitussõitu pääses ta 52. mehena (+1.53,5). „Sõit ei olnud hea ja laskmine samamoodi. Ühe trahviga jälitusse saab, aga minek ei olnud selline nagu üleeile. Ideaalne päev, et nulliga lasta, aga kahjuks ei saanud sellega hakkama,“ rääkis Zahkna ETV otseülekandes.

Teise eestlasena pääses jälitussõitu püstitiirus ühe trahvi korjanud Kristo Siimer. Ta teenis 54. koha ja kaotas Christiansenile minut ja 59 sekundit. „Tundsin ennast täna kinnisena. Polnud sellist purakat sees nagu oleks tahtnud. Laskmine oli tegelikult hea, kui võrrelda eelmiste võistlustega,“ analüüsis Siimer otseülekandes.

Paremuselt kolmas eestlane oli finišis püstitiirus ühel trahviringil käinud Raido Ränkel, kes lõpetas 62. kohal (+2.08,3). Elu neljanda MK-stardi teinud Mehis Udam tegi samuti südika etteaste, eksides lamadestiirus ühel lasul. Päeva lõppedes pälvis ta 77. koha (+2.20,5).

„Täna oli lahe ja vinge. Suutsin rajal pingutada ja kokkuvõttes olen rahul. Tänane start oli parim, mille MK-sarjas teinud olen. Hammas on verel ja ootan juba järgmiseid starte,“ analüüsis Udam.

Otseblogi: