Iisraeli rahvusmeeskond pidi aprillis mängima Serbias MM-i II divisjoni A-grupi turniiril koos võõrustajate, Horvaatia, Islandi, Austraalia ja Araabia Ühendemiraatidega. Iisraeli naiskond pidi omakorda märtsis külastama Kohtla-Järvet, mis võõrustab tänavu naiste MM-i III divisjoni B-grupi turniiri. Plaani järgi oleksid jääl mõõtu võtnud Eesti, Bosnia, Singapur, Tai ja Iisrael, aga IIHF-i otsusel viimased osaleda ei tohi.

IIHF-i sõnul tegid nad põhjaliku riskianalüüsi, mille põhjal on turniiride korralajatel keeruline tagada kõigi osalejate ohutust ja heaolu. Nii jäävad rahvusvahelise alaliidu otsusel Iisraeli koondised teadmata ajaks turniiridest eemale.

Iisraeli jäähokiliit pole antud otsusega absoluutselt nõus. Nad lubasid asja anda spordikohtusse (CAS), sest nende meelest on samm antisemiitlik ning on täielikus vastuolus olümpiaväärtustega.

Iisraeli olümpiakomitee esimees Yael Arad ütles avalduses, et selline keeld looks pretsedenti. „Praegusel kujul varjatakse sportlaste ohutuse ettekäändel antisemitismi. Suhtlesin rahvusvahelise hokiliidu presidendiga ning sealne läbipaistmatus valmistas mulle pettumuse. Sellisel varjatud agendal pole maailma spordis kohta. Rahvusvaheline olümpiakomitee on olukorrast teadlik ja toetab seda, et Iisraeli ei diskrimineeritaks ühelgi võistlusel. Me ei lase sellel juhtuda,“ ütles Arad.