Meeste konkurentsis oli stardis 104 sportlast, aga eestlaste jaoks sai kodune etapp läbi juba eelsõiduga, kus parimat minekut näitas norralane Harald Astrup Arnesen. Viimasel kuul haigustega võidelnud Marko Kilp oli 46. (+8,77) ja Karl Sebastian Dremljuga 48. (+9,19). Ülejäänud kaheksast eestlasest oli parim 86. koha saanud Andreas Veerpalu (+19,07).

Kui kvalifikatsioonis näitasid võimu norralased, siis finaali võitis nende ees 32-aastane soomlane Ristomatti Hakola, kellel on kodus ka kaks MM-medalit. Talle järgnesid neljakordne maailmameister Emil Iversen ja Mats Opsal. Kuna Norra sportlasi oli Otepääl kohal piiramatult, siis 13 parema sekka mahtusid kümme norralast, kaks soomlast ja üks rootslane.

Kaidy Kaasiku sai kümnenda koha

Eesti päeva päästsid aga naised, kellest kolm pääsesid veerandfinaalidesse. 63 sportlase konkurentsis oli kvalifikatsioonis väledaim soomlanna Johanna Matintalo, Kaidy Kaasiku sai 20. (+14,36), Aveli Uustalu 26. (+16,42) ning Keidy Kaasiku 27. (+16,43) koha.

Kuigi Kaidy Kaasiku sai oma veerandfinaalis neljanda koha, siis aja ehk „õnneliku kaotajana“ pääses ta poolfinaali. Seal ta siiski Norra väe vastu ei saanud ning etapi kokkuvõttes sai 22-aastane sportlane 10. koha.

Lõpuks mahtus esikuuikusse viis norralannat, kellest Ane Appelkvist Stenseth võttis esimese ja Maria Hartz Melling teise koha. Kuid nende viisikvõidu nurjas kolmanda lõpetanud Matintalo. Tuntumatest Otepääle jõundud sportlastest oli kahekordne olümpiavõitja Tiril Udnes Weng kaheksas.

Keidy Kaasiku oli kokkuvõttes 25. ja Uustalu 28. Laupäeval on naistel kui ka meestel kavas 20 km klassikatehnika eraldistart.