Reedel jõudsid esinelikusse kaks tiiru puhtalt läbinud sportlased. Hooaja teised MK-võid sai norralanna Ingrid Landmark Tandrevold, kellele järgnesid rootslanna Mona Brorsson (+18,2), itaallanna Lisa Vittozzi (+19,0) ning prantslanna Lou Jeanmonnot (+24,8).

„Väga hea päev!“ rõõmustas ERR-i otseülekandes Tandrevold. „Staadionil oli väga palju norralasi, sealjuures elasid rajal kaasa ema ja isa. Tunne oli väga hea. Ma ei tunne, et olen Norra koondise liider, vaid oleme üsna võrdne tiim. Kõigil on omad tugevused ja nõrkused, mida üritame võistkonnaga lahendada ja surume üksteist.“

Tomingas ja Ermits jõudsid jälitusse

Tuuli Tomingas kaotas suusarajal kiirematele üle minuti, lisaks jäi tal tiirudes üles kaks märki. Tomingas kaotas finišis Tandrevoldile 2.00,2, millega ta sai 48. koha, aga oli siiski selgelt parim eestlanna.

„Mul polnud [rajal] raske. Lihtsalt sõiduaeg oli kehv ja ma ei oska seda kuidagi seletada,“ ütles Tomingas, kes tiirudes juhtunut ei osanud selgitada. „Ju tegin vea, aga pole veel treenerit näinud ja ei oska öelda, kuhu lasud läksid. Suurt viga ei tundnud.“

Sarnaselt Tomingale jättis mõlemas tiirus ühe märgi üles Regina Ermits, kes sai 58. koha (+2.44,3) ja temagi kindlustas koha jälitussõidus. „Midagi oli puudu, aga raske öelda, mis see oli. Suusk [ei toiminud] algusest peale. Oleksin võinud puhtamalt lasta, aga ega see poleks mind väga palju kõrgemale viinud. Kehv võistlus. Seda on teada, et Ruhpoldingus lastakse hästi, aga Oberstdorfi suusarada sobis mulle rohkem. Siin pidi rohkem tööd tegema, aga seda töökust minus polnud,“ võttis Ermits võistluse kokku.

Külm ja Talihärm põrusid püstitiirus

Vägevalt alustas Susan Külm, kes lamadestiirus võttis kiirelt maha viiest viis ning eestlanna sihtis kohta 15. parema seas. Ent edasi tuli krahh, sest püstiirus jäi üles lausa neli märki ning lõpuks oli ta 3.10,4 kaotusega 76.

„Siiani ei tunne kumbagi oma kätt. Mul oli raskusi relva käes hoidmisega, sest käed oli nii jääs,“ selgitas Külm püstitiirus juhtunut. „Ei saanud selle külma ilmaga hakkama ja nii need neli tulid. Rajal esimesel ringil vedas Vanessa Voigt, teisel Julia Simon ehk koguaeg oli kedagi püüda. Ainult viimasel ringil tegin üksi tööd.“

Sarnases taktis käis Johanna Talihärma käsi, kes avatiiru läbis puhate paberitega, aga püstiasendist tuli kolm möödalasku. Sel hooajal esimese individuaalse MK-stardi teinud 29-aastane Talihärm oli 3.18,8 kaotusega Külmast kaks kohta tagapool.

„Tuult polnud, vaid olid minu enda lollakad vead. Muidu on trennis püstilaskmine olnud stabiilne ja lamades probleemne. Võib-olla punnitasin lamadestiiru ära ja mõtlesin, et nüüd on tehtud. Olen enda peale väga kuri. Sõit oli parem kui teates, aga küll mul läheb seis veel paremaks,“ hoidis Talihärm positiivset joont.

Mõned tunnid varem käisid naised lumel IBU karikas, kus 12 km ühisstardis võtsid kaksikvõidu sakslannad Johanna Puff ja Selina Groatian. 60 startinu seas oli üheksa märki üles jätnud Hanna-Brita Kaasik 52. ja kuus korda eksinud Lisbeth Liiv 53. Grete Gaim oli üks neljast naisest, kes sai liidrilt ringiga ja finišisse ei jõudnud.

Otseblogi:

MK-sarja üldseis enne tänast starti:

1. Justine Braisaz-Bouchet (Prantsusmaa) 592 punkti

2. Ingrid Landmark Tandrevold (Norra) 501 punkti

3. Elvira Öberg (Rootsi) 473 punkti

4. Lisa Vitozzi (Itaalia) 456 punkti

5. Julia Simon (Prantsusmaa) 438 punkti

6. Franziska Preuss (Saksamaa) 433 punkti

...

20. Tuuli Tomingas 163

55. Susan Külm 34

62. Regina Ermits 17