Eelmisel suvel draftis esimesena valitud 224-sentimeetrine Wembanyama panustas võitu 16 punkti, 12 lauapalli ja 10 korvisööduga. Sealjuures kulus prantslasel kolmikduubli kokku saamiseks vaid 21 minutit ja kaks sekundit – NBA ajaloos on sellest kiiremini kolmikduubli kirja saanud Russell Westbrook, kes 2014. aastal suutis seda 20 minuti ja 17 sekundiga.

„Peamine on see, et tegin seda võidumängus,“ rääkis Wembanyama peale matši. „Ma ei teadnud, et see on NBA ajaloos kiiruselt teine kolmikduubel. See on minu jaoks oluline. Ma ei ole tüüp, kes loobib tühje sõnu, aga tahtsime meeskonnana teha avalduse. Ning me mängijatega tegime seda.“

Wembanyama on Spursi ajaloos David Robinsoni järel teine uustulnuk, kes sai oma debüüthooajal kirja kolmikduubli. Märkimisväärseks teeb numbrid seegi, et prantslane ei teinud läinud ööl ühtegi pallikaotust. „Ta on lihtsalt väga hea söötja,“ kiitis peatreener Gregg Popovich, kes saavutuse eest au endale ei tahtnud. „Ta oli juba enne siia jõudmist hea söötja.“

Spursi hooaeg pole siiski kuigi roosiline, sest nad on võitnud 36-st matšist vaid kuus. NBA-s on neist vähem võite saanud ainult Pistons.

Läinud ööl võtsid mõõtu ka ida- ja läänekonverentsi juhtivad tiimid. Lahingus jäid peale Boston Celticsi mehed, kes alistasid lisaaja järel 127:120 Minnesota Timberwolvesi. Võitjate parimana tõi Jayson Tatum 45 punkti, Minnesota edukaim oli 29 silmaga Anthony Edwards.