Kasahstani portaali Sportarena teatel on 36-aastasele Poltoraninile määratud uus võistluskeeld, sest ta rikkus taas reegleid. Seda infot on kinnitanud ka Kasahstani antidopinguamet, vahendab Ilta-Sanomat.

Poltoraninit karistati Seefeldi MMi järel nelja aasta pikkuse võistluskeeluga, mis lõppes 2023. aasta märtsi esimesel päeval. Karjääri jätkamiseks oleks kasahh pidanud esmalt läbima maailma antidopingu agentuuri (WADA) ja rahvusvahelise suusaliidu (FIS) nõutud dopingutestid, kuid suusataja seda ei teinud. Selle asemel asus Poltoranin kohe võistlema. Näiteks osales ta Venemaa suusavõistlustel.

Selle rikkumise tõttu pikendasid FIS ja WADA Poltoranini võistluskeeldu kolme aasta võrra. Ta vabaneb keelust 3. jaanuaril 2026.

Mati Alaveri endine hoolealune Poltaranin jäi veredopingu kasutamisega vahele 2019. aasta 27. veebruaril, kui Austria kriminaalpolitsei korraldas suusaalade MM-i võistluslinnas Seefeldis dopinguga seotud läbiotsimise. Kokku vahistati Seefeldis viis sportlast, sealhulgas eestlased Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärve ning austerlased Dominik Baldaufi ja Max Hauke.

Poltoranin võitis 2013. aasta MMil kaks pronksmedalit. Maailma karikasarjas on ta võitnud 12 etappi.