„Vaatame, kuidas see [punktisüsteem] toimib. Meie lähenemise osas ei muuda see midagi, sest kõigest tuleb võtta maksimum,“ ütles Tänak Motorsport.com-ile.

Kui varasamalt teenis ralli võitja 25, teine koht 18, kolmas 15 punkti ning teised esikümne sõitjad vastavalt 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1 silma, siis edaspidi jaotuvad punktid järgmiselt: 18-15-13-10-8-6-4-3-2-1. Selline seis lüüakse lukku laupäeva õhtul. Punktid kindlustab sõitja aga siis, kui ta ka pühapäeval finišisse jõuab.

Viimaseks võistluspäevaks on välja töötatud eraldi punktisüsteem, mille alusel teenib finaalpäeva parim 7 punkti, teine koht 6, kolmas 5 jne. Lisaks jäeti alles punktikatse ehk pühapäeval on võimalik ühel sõitjal maksimaalselt teenida 12 silma.

Ralli võitjaks kuulutatakse sõitja, kes on pühapäeva lõpuks esikohal ehk kõigi kiiruskatsete kokkuvõttes kõige kiirem. Uus süsteem aga ei taga enam, et reaalne võitja ka enim punkte kogub.

„Kritiseerida on alati lihtne, aga üldiselt on võidu tähendus nüüd palju väiksem, seega pole enam suurt vahet, kas võidad või oled teine. See läheb lihtsalt natuke keerulisemaks. Arvan, et meie kui sõitjate jaoks ei muuda see tegelikult midagi. Jah, kindlasti see tähendab, et peame pühapäeval maksimumi võtma,“ märkis Tänak.

„Ma tahan endiselt võita, kuid varem oli võitmisel natuke suurem tähendus. Võit peaks olema eriline ja sa peaksid ka punktidest kasu saama. Tundub, et hetkel on võiduga saadav punktikasu veidi väiksem.“

Uus WRC hooaeg algab traditsioonilise Monte Carlo ralliga 25. jaanuaril.