Poola suusakuulsus jäi oma abikaasast Kacper Tekielist ilma mullu märtsikuus, kui mägironijast mees jäi Šveitsi Alpides õnnetult laviini alla ja suri.

Paar abiellus 2020. aasta septembris ning aasta hiljem sündis nende perre ka poeg.

Norra ringhäälingule antud intervjuus tunnistas Kowalczyk-Tekieli, et pole abikaasa surma järel tööle naasnud ning keskendub pojaga tegelemisele.

„See oli minu jaoks väga keeruline aasta. Võitlen normaalse elu nimel ja proovin seda saavutada. Käime koos pojaga tihti reisimas, suusatame ja matkame mägedes,“ rääkis poolatar pärast Tour de Ski viimast etappi, mille raames toimunud erivõistlusel noppis ta kindla võidu.

Pühapäevasel üritusel pidi esialgu osalema ka Marit Björgen, kuid haigusest taastuv norralanna otsustas siiski mitte startida.

Küll aga valutab Björgen oma kunagise kibeda konkurendi pärast südant. „See on ikka karm, kui kiirelt võib elu muutuda. Ühtäkki kaotad oma armastatu ja lapse ise ning ilmselgelt võtab sellest ülesaamine aega,“ tõdes Björgen.

„Mul oli tõesti väga valus, kui juhtunust kuulsin. Mõtlen nii tema kui ka poja peale, kes kaotas oma isa ja turvalise keskonna. Nende elud pöörati ju hetkega pea peale,“ lisas ta.

Justyna Kowalczyk-Tekieli (40) on murdmaasuusatamise kahekordne olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister. Neljal aastal (2009–2011, 2013) tuli ta ka MK-sarja üldvõitjaks.