35-aastane Matic liitus möödunud suvel Prantsusmaa kõrgliigas mängiva Rennes’iga, kui AS Roma teenis ta müügist 2,5 miljonit eurot.

Serblane lootis, et eelmisel hooajal Prantsusmaal neljanda koha saanud Rennes’ suudab ka tänavu Meistrite liiga koha nimel heidelda, kuid hetkel ollakse liigas alles 10. tabelireal.

Klubi kesised tulemused pole aga sugugi peamine põhjus, miks poolkaitsja lahkuda soovib. Nimelt arvas Matic, et tema lastel on võimalik rahvusvahelises koolis haridust omandada, kuid jalgpalluri pahameeleks selgus, et Rennes’i linnas puudub vastav haridusasutus. Seega peavad tema kolm võsukest käima tavakoolis, kuigi keegi nendest ei oska prantsuse keelt, vahendab Ouest-France.

Väidetavalt on see arusaamatus ajanud harja punaseks ka klubi omanikul – Prantsuse miljardäril ja luksuskaupade magnaadil François Pinault’l, kes tahaks iga hinna eest Maticit klubis edasi hoida.

Serblasel siiski kosilastest puudust pole ja hetkel on peamised kandidaadid tema värbamisele Rennes’i liigakonkurendid Marseille ja Lyon.

Enne Romaga liitumist mängis Matic pikalt Premier League’is, kui esindas aastatel 2014-2022 Londoni Chelseat ja Manchester Unitedit. Chelsea särgis krooniti ta sel ajal ka kahekordseks Inglismaa meistriks. Serbia koondise ridades on Matic pidanud 48 kohtumist.