Toblachis peetud avaetapi eel toimus üritus, kus tutvustati kõiki võistlejaid. Kasahstani suusakoondis nägi aga laval kummaline välja, sest avamisele oli saadetud kuus inimest, kellest kolm olid vanemad mehed ja üks laps, kirjutab Expressen.

Kasahatsani eest sõitsid suusatuuril kolm nais- ja neli meessuusatajat, ent avamisele neid ei lastud. Põhjus oli üsna proosaline.

Nimelt väitis Kasahstani peatreener Aleksandr Batjaikin, et nende koondisel pole ühtset vormi.

„Peate aru saama, meil ei ole kõigil suusatajatel samu riideid. Kas me peaksime sellisena lavale minema ja meile järgneks suur ja võimas Norra meeskond... Me oleksime näinud välja nagu bandiidid. Nagu Vene bandiidid,“ lausus Batjaikin ja lisas, et suusakoondisel pole praegu ühtegi sponsorit.

„Meil ​​on praegu Kasahstani suusatamises raske aeg. Võib-olla mäletate, et meil olid enne head poisid, näiteks Aleksei Poltoranin. Kuid pärast probleeme temaga Seefeldis (jäi 2019. aasta MMil vahele veredopinguga - toim.) kadusid kõik sponsorid,“ ütles Batjaikin.

Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) MK-sarja koordinaator Doris Kallen vangutas Kasahstani koondise käitumise peale pead. „See ei näinud [avamisel] hea välja. Kohe näha, et nende poolt olid esindatud ainult juhid.“

Kalleni sõnul oli Kasahstani koondise peatreener temalt uurinud, kas kõik suusatajad peavad avamisel osalema. Kallen arvas, et treener ei saanud temast õigesti aru ja seetõttu tekkiski arusaamatus.