„Kahjuks üsna armetu tuur,“ sõnas Halfvarsson otsekoheselt. Tema arvates vajaks Tour muudatusi: pikemat tuuri ja rohkem etappe.

„Me suudame rohkem, olen selles täiesti kindel. Touril pole tulevikku, kui jätkame praeguse suhtumisega,“ ütles 34-aastane Halfvarsson, vahendab Ilta-Sanomat.

„Oleks olnud põnevam, kui etappe olnuks rohkem ja tuur oleks olnud raskem kui praegu,“ lisas teine Rootsi koondislane William Poromaa.

Rootsi naiskonna ühele liidrile Linn Svahnile meeldib suusatuuri kontseptsioon, kuid ka tema ei arva, et see on nii raske võistlussari, kui seda mõnikord kirjeldatakse.

„See Tour ei ole nii raske. Võistleme kolm päeva, puhkame päeva, võistleme kaks päeva, puhkame päeva ja lõpuks võistleme kaks päeva. See pole koletult raske,“ leiab Svahn.

Svahn võitis seitsmest Touri etapist kolm, kuid jäi lõpparvestuses alles kuuendaks. Tema arvates vajaks ka see reformimist.

„Omalt poolt oleks olnud tore, kui võidud oleksid maksnud rohkem. Hetkel on järjepidevus trump ja pole nii suurt vahet, kas oled number üks või number kuus. Mulle meeldib Tour, kuid arvan, et seda saab parandada,“ lisas rootslanna.

Halfvarssoni sõnul võiks tagasi tuua vana süsteemi, kus Touri finaaletapp sõideti tagaajamisena. Tänasel päeval lõpeb tuur ühisstardist sõiduga.

„Loodan, et FIS (Rahvusvaheline suusaliit) kuulab sportlasi, meediat ja kõiki teisi. Kõik tahavad tagaajamist tagasi, eks? Kui nad ei kuula ja sealt ei õpi, siis olen üllatunud. Siis on seal tööl valed inimesed,“ rõhutas Halfvarsson.