414 km pikkuse avaetapi võitis Guillaume de Mevius (Toyota) ajaga 4:35.59. Carlos Sainz (Audi) oli minuti ja 44 sekundi suuruse kaotusega teine.

Vanagas ja Sikk (Toyota Gazoo Racing Baltics) kaotasid võitjale 15.56-ga, mis andis neile avaetapi kokkuvõttes 13. koha. Nad suutsid teiste seas edestada ka Sebastien Loebi, kes lõhkus masina vedrustuse ja rehvi ning kaotas võitjale 23 minutiga, ning tiitlikaitsjat Nasser Al-Attiyahi, kes kaotas purunenud rehvi tõttu üle 24 minuti.

Al-Attiyah lükkas finišis ümber Sainzi väite, et ta pidi lausa kolm korda rehvi vahetama. „See pole tõsi. Kui tal oleks kolm rehvipurunemist, oleks ta ikka veel rajal. See pole tõsi, unustage see ära, me teame, kellel oli rehvipurunemine,“ sõnas tiitlikaitsja.

Urvo Männama ja Risto Lepik (Century Racing CR7) olid poolel maal koguni kuuendal kohal, ent vähem kui sada kilomeetrit enne etapi lõppu pidid nad tehnilise probleemi tõttu seisma jääma ja ootama varuosasid transportivat veoautot. Probleemiks oli esiratta kinnitus.