22-kordne suure slämmi võitja ja endine pikaaegne maailma esinumber kohtus ATP 250 turniiri veerandfinaalis austraallase Jordan Thompsoniga (ATP 55.). Nadal kaotas ligi kolm ja pool tundi kestnud matšis vastasele 7:5, 6:7 (6), 3:6. Teises settis jättis hispaanlane kasutamata kolm matšpalli.

Mängu jooksul hakkas talle liiga tegema aga puus ning otsustava seti 1:4 kaotusseisus võttis ta meditsiinilise vaheaja. Kohtumise järel ei osanud Nadal öelda, kui tõsise vigastusega tegu on ning kuidas see võib mõjutada tema osalemist 14. jaanuaril algaval Australian Openil.

„Ma loodan, et mul on võimalus järgmisel nädalal trenni teha ja Melbourne’is mängida,“ vahendas BBC tenniseässa sõnu. „Ausalt öelda pole ma praegu 100% milleski kindel. Vaatame, kuidas end järgmiste päevade jooksul tunnen. Kui halvasti, siis on vaja uuringutele minna.“

„Lihas on väsinud. Tunne pole üldse sama kui eelmisel aastal, sest siis tundsin kohe midagi drastilist,“ meenutas Nadal eelmise aasta Austraalia lahtisi, mis jäigi tema viimaseks turniiriks möödunud hooajal. „Ainus probleem on, et koht (puus) on sama. See tekitab veidi rohkem hirmu kui tavaliselt. Ideaalmaailmas oleks lihtsalt lihas veidi väsinud pärast mitmepäevast pingutust.“

Nadali seljatanud Thompson kohtub täna kell 12.30 algavas Brisbane’i turniiri poolfinaalis maailma 14. reketi, bulgaarlase Grigor Dimitroviga. Võitja kohtub finaalis taanlase Holger Runega (ATP 8.), kes oli poolfinaalis Roman Safiullinist (ATP 39.) parem 6:4, 7:6 (0).

Ruusuvori heas hoos

Hong Kongis toimuval ATP 250 kategooria turniiril näitab head mängu soomlaste esinumber Emil Ruusuvori (ATP 69.), kes jõudnud finaali välja. Soomlane alistas poolfinaalis austerlase Sebastian Ofneri (ATP 43.) 4:6, 7:5, 6:3. Kohtumine kestis kaks tundi ja 13 minutit.

Ruusuvuori vastane selgub poolfinaalist, kus omavahel vastamisi maailma viies reket Andrei Rubljov ja hiinlane Juncheng Shang (ATP 183.).