Kogu klubikarjääri Brasiilias veetnud Zagallo krooniti kodumaa koondisega kahel korral maailmameistriks. Ta aitas Brasiilia 1958. aastal riigi ajaloo esimese MM-tiitlini. Neli aastat hiljem suutsid brasiillased karikat kaitsta. Mõlemas finaalis kuulus Zagallo algkoosseisu.

Atalaiast pärit Zagallo tüüris 1970. aastal Brasiilia koondise ka peatreenerina maailmameistriks. Toona sai temast esimene inimene, kes jalgpallimaailma ihaldatuima trofee tõstnud pea kohale nii mängija kui juhendajana. Hiljem on selle saavutuseni jõudnud vaid Saksamaa legend Franz Beckenbauer ja prantslaste suurkuju Didier Deschamps.

Viimase kulla võitis ta 1994. aastal, töötades meeskonnas abitreenerina Carlos Alberto Parreira kõrval. Hiljem sai Zagallost taas Brasiilia peatreener. Tema käe all jõudis meeskond 1998. aastal MM-finaali, kus kaotati aga Prantsusmaale. Toona kuulus kuldse Prantsusmaa ridadesse ka Deschamps.

Mario Zagallo oli eilseni viimane elusolev liige Brasiiliale esimese maailmameistrikarika toonud legendaarsest koondisest.

Treenerikarjääri jooksul hüüdnime „Professor“ pälvinud Zagallo oli viimastel aastatel erinevate tervisemuredega kimpus. Mullu augustis pidi ta põletiku tõttu viibima haiglas 22 päeva. Tema eluküünal kustus reedel Rio de Janeiro haiglas.

Jaga
Kommentaarid