Viimati 24. novembril võidurõõmu maitsnud TalTech alustas tasavägise mängu lõpuveerandit 8:0 spurdiga, kasvatades eduseisu 12-punktiliseks. Keila suutis viis minutit enne sireeni jõuda veel kolme punkti kaugusele (64:67), kuid TalTech enam võitu käest ei andnud. Lõpuks kuulus lõpuveerand kodumeeskonnale 26:19.

Võitjate resultatiivsemad olid Kasper Suurorg 21, Oliver Metsalu 14, Gregor Ilves 13 ja Ran Andre Pehka 12 punktiga.

Keila parimana kogus Kristen Kasemets 17 punkti, üheksa lauapalli ja seitse resultatiivset söötu. Kevin Anthony Johnson lisas 15 ja Denis Krestinin 14 silma.

TalTech on üheksa võidu ja kaheksa kaotusega kaheksandal kohal. Keila saldoks on seitse võitu ja üksteist kaotust, mis annab 10.-11. koha jagamise koos Raplaga.

TalTech ja Keila kohtusid omavahel viimati 22. oktoobril. Toona sai TalTech võõrsil napi, 86:81 võidu.

Tartu Ülikool Maks & Moorits jäi täna võõrsil alla Riia VEFile 73:88. Kristjan Kitsing ja Märt Rosenthal tõid võrdselt 19 punkti.

Tartul on nüüd kuuenda koha meeskonnana 11 võitu ja 6 kaotust, VEF (13-5) jätkab kolmandana.

Mängu eel:

Kodumeeskond TalTech läheb kohtumisele vastu viiemängulise kaotuste seeria pealt. Viimati sai ülikooliklubi võidulisa 24. novembril, kui võõrsil alistati Tartu Ülikool Maks & Moorits.

„Alates Keila liitumisest Paf liigaga, on mängud nendega olnud intriigiderohked ja ei näe põhjust, miks see peaks teisiti olema ka seekord,“ ütles enne mängu TalTech/Optibeti peatreener Alar Varrak. „Meil peaks kõik põhirotatsiooni mehed terved olema ja oleme mänguks valmis. Kuna saime eelmisel poolaastal ilusate võitude kõrvale paar halba kaotust, siis play-off’i jõudmisel on mängud lähikonkurentidega nii-öelda kulla hinnaga.“

Keila/Coolbet kaotas detsembris vahepeal kolm mängu järjest, aga eelmisele kalendriaastale pandi ühisliigas võidukas punkt, kui kodus saadi jagu KK Viimsist.

„Mõlemad meeskonnad võitlevad koha eest Eesti-Läti play-off’is ning seega on tegemist mõlema jaoks väga tähtsa kohtumisega,“ sõnas Keila peatreener Peep Pahv. „Meil oli vahepeal kahe nädala pikkune paus, mida kasutasime värskuse kogumiseks ja oma mängupildi parandamiseks. Usun, et tehtud korrektiividest on kasu. Keila ja TalTechi vaheline esimene mäng kulges väga pingeliselt ning usun, et ka teine kohtumine on sarnase iseloomuga. Teame, mida peame vastase poolt kõige rohkem kartma, ja oleme selleks valmistanud ette oma vastukäigud.“