Turniiril südikat mängu näidanud soomlased teenisid alagrupiturniiril kaks võitu ja kaks kaotust ning alistasid veerandfinaalis lisaaja järel Slovakkia. Poolfinaalis tunnistati vägeva võitluse järel viimase kolmandiku väravast USA koondise 3:2 paremust.

Reedel toimunud pronksimatšis mindi Tšehhi vastu jääle favoriitidena ning mängu alustatigi võimsalt, kui esimese kaheksa minutiga mindi 2:0 juhtima. Tšehhi jõudis küll mängu teise kolmandiku keskel viigini, kuid soomlased vastasid sellele omakorda kolme tabamusega. Tšehhi suutis teise kolmandiku lõpus ühe tabamuse tagasi visata ning pausile läks Soome 5:3 eduseisus.

Mängu viimases vaatuses tabas põhjanaabreid aga täielik fiasko. Veel kaks minutit enne kohtumise lõppu medalites kinni olnud Soome lasi Tšehhil visata 50 sekundiga (!) neli väravat, olgugi, et neist viimased kaks saadeti tühja väravasse. Soome kaotas kohtumise 5:8 ja sõidab koju tühjade pihkudega. Tšehhide kangelasteks tõusid Ondrej Becher, kes viskas lõpuminutitel kaks tabamust, ning Tomas Hamara ja Dominik Rymon, kes saatsid pööraste sekundite jooksul võrku ühe litri.

Kohtumise tipphetked:

Turniiri finaalmatšis kohtuvad täna õhtul Rootsi ja USA koondised.