Marten Liiv läbis 1000 meetrit ajaga 1.08,41, mis andis talle 20 sportlase konkurentsis neljanda koha. Medalist jäi teda lahutama 21 sajandikku. Liivi isiklik rekord sel distantsil on 1.07,10.

Holland teenis kolmikvõidu. Kuldmedali sai kaela koos Liiviga üheksandas paaris jääle tulnud Kjeld Nuis, kes läbis distantsi ajaga 1.07,87. Hõbemedali pälvis Jenning De Boo (1.08,14) ja pronksmedal läks Tim Prinsi (1.08,2) kaela.

1000 meetri distantsi paremusjärjestus.

Enne võistlust:

Mullu sprindi mitmevõistluses EM-il pronksmedali võitnud Liiv hoiab tänavu oma põhialal 1000 meetri distantsil MK-sarjas eurooplaste seas kuuendat kohta.

Liivi suurimad konkurendid medalile on Hollandi trio Kjeld Nuis, Jenning de Boo ja Tim Prins, norralane Håvard Lorentze ja poolakas Damian Żurek. Neist esimesega sõidab eestlane täna ka paaris.

„Kuuel-seitsmel mehel on võimalus poodiumile pääseda, ka minul,“ kinnitas Liiv Delfile EM-i eel. „Eesmärk on teha tehniliselt hea sõit ja siis on kõik võimalik. 1000 meetrit on väga lahtine distants, domineerijat pole. Sel aastal on MK-etappidel poodiumil olnud eri mehed, mis tähendab, et võimalusi on kõigil. Medali saavad need, kelle sõit paremini õnnestub.“