Eesti lipp on esindatud kahel autol. Urvo Männama ja Risto Lepik (Rally Raid Estonia) teevad oma teise Dakari stardi, olles eelmise aasta Toyota Hiluxi vahetanud Century Racing CR7 sõiduvahendi vastu. Teist aastat järjest istub kaardilugeja kohale ka Kuldar Sikk, kes üritab kiiresti ja turvaliselt finišisse juhatada 12. korda Dakari rallil osaleva leeduka Benediktas Vanagase (Toyota Gazoo Racing Baltics, auto Toyota GR DKR Hilux).

Reedel käisid kõik osalejad läbi stardipoodiumilt, mille järel võeti Al-’Ula ümbruses mõõtu lühikesel 28-kilomeetrisel proloogil. Vanagas ja Sikk lõpetasid katse 14. kohal. Kaotust kiireimat aga näidanud Mattias Ekströmile ja Emil Berkvistile kogunes minut ja 13 sekundit. Männama ja Lepik olid kohe nende järel 15. kohal (+1.14).

Tõsisemaks võistlusel läheb alates laupäevast, mil masinad läbivad Al-’Ula ja Al Henakiyahi vahel 405 kilomeetrit. Erinate masinaklasside parimad saavad selgeks 19. jaanuaril.

46. Dakari rallil, mis viiendat korda toimub Saudi Araabias, läbitakse kokku 4727 katsekilomeetrit, koos ülesõitudega on trassil pikkust lausa 7891 km .