Viimased pool aastat vaimse tervise probleemidega maadelnud Rubio andis asjast teada sotsiaalmeedias. „30. juuli õhtu oli minu elu üks raskemaid. Mu mõtted läksid väga musta kohta. Teadsin, et olen sinna suunas liikumas, aga ma ei osanud aimata, et ma kaotan olukorra üle kontrolli. Järgmisel päeval panin profikarjääri pausile,“ meenutas Rubio nüüdses avalduses suvist otsust.

„Ühel päeval, kui aeg on käes, jagan hea meelega oma kogemusi, et teised sarnaseid olukordi läbi elavad saaksid tuge. Seni hoiaksin teema privaatsena, austusest oma perekonna ja enda vastu, sest ma töötan endiselt oma vaimse tervise parandamise kallal. Kuid võin uhkusega öelda, et mul läheb iga päev paremaks,“ lisas ta.

2009. aasta draftis viiendana valitud Rubio esindas eelnevalt Minnesota Timberwolvesi, Utah Jazzi ja Phoenix Sunsi, alates 2021. aastast kuulus ta Cleveland Cavaliersi ridadesse. Sel nädalal jõudsid Cavaliers ja mängija lepingu lõpetamises kokkuleppele.

Veel pole teada, kas Rubio jätkab korvpallurikarjääri Euroopas. Enne ookeani taha siirdumist esindas kunagine korvpalli imelaps Hispaanias Badalona ja Barcelona meeskondi. Sealjuures jooksis ta esmakordselt Hispaania kõrgliigas väljakule vaid 14-aastaselt.

Üheks ajaloo suurimaks Euroopa korvpallitalendiks loetud Rubio täht NBA-s kuigi säravalt põlema ei läigatanud, sest tema arvele jäi ligi 700 põhihooaja mängus keskmiselt 10,8 punkti ja 7,4 korvisöötu. Viimastel aastatel oli Rubio hädas põlvedega.