Kuu mängija

Kuldkepp: Märt Rosenthal. Sel hooajal rohkelt skoori teinud Tartu Ülikool Maks & Mooritsa tagamees on palli kinni hoidmise tõttu saanud ka omajagu kriitikat, aga tooretele numbritele pole teistel midagi vastu panna. Detsembris viskas Rosenthal keskmiselt 22,4 punkti, võttis 5,6 lauapalli ja andis 5,2 korvisöötu, kusjuures Tartu võitis viiest mängust neli. TalTech/Optibeti liidril Kasper Suurorul olnuks, aga ta tegi haiguse tõttu kaasa vaid kolm kohtumist, pealegi kaotas TalTech neist kõik.

Ja ma ei usu, et Rosenthal on nii jäärapäine, et ta üldse teistega palli ei jagada ei tahaks. Tartu mängujoonise mitmekesistamisel on suur roll ka treeneritel.

Kuu treener

Kaljurand: Brett Nõmm (Rapla Avis Utilitas). Eelnevast 14-st mängust neli võitnud Rapla tee läks detsembri alguses senisesest juhendajast Arnel Dedicist lahku. Tema ameti võttis üle senine Kalev/Cramo abitreener Brett Nõmm. Kui 29-aastase Nõmme esimeses mängus kaotasid Rapla mehed Tartule kümne silmaga, siis kuu teises pooles alistasid nad 86:75 Keila Coolbeti ning 80:79 TalTech/Optibeti. Kõvad võidud mõlemad. Vägevalt avanes neis mängudes Martin Paasoja (vastavalt 15 ja 20 punkti), aga eelkõige hakkas silma meeskondlikkus – mõlemas võidumängus viskasid viis meest kahekohalise punktisumma. Ja veidi suurenes ka eestlaste roll. Jah, tegu oli vaid kahe võiduga. Aga esimesed märgid on head.

Kuu ebaõnnestuja