Jurtšenko loodab, et spordikohus keelab sõjaliste agressorriikide sportlaste osalemise olümpiamängudel ja rahvusvahelistel võistlustel.

„Spordi autonoomia ei saa olla tähtsam kui riigi suveräänsus, iseseisvus ja piirid ega õigustada ukrainlaste mõrvu, sõda Ukraina vastu ega meie territooriumi okupeerimist. See on ilmne kõigi rahvusvaheliste institutsioonide tasandil kogu maailmas,“ teatas Jurtšenko oma pöördumises CAS-ile.

Spordijurist tuletab meelde, et varem on venelased saanud rahvusvahelistel võistlustel osalemise keelu dopinguvastaste reeglite rikkumise eest. Tema sõnul ei saa rahvusvahelised reeglid ja iseseisva riigi piiride rikkumised olla vähem tähtsad kui dopinguvastane võitlus spordis.

Jurtšenko toob näiteks ka rahvusvahelised jalgpalliliidud FIFA ja UEFA, kes ei lubanud Venemaa koondistel agressioonisõja tõttu oma võistlustel osaleda.

Ukraina spordijurist kogus seejuures CASile kaebuse esitamiseks vajalikud 1000 Šveitsi franki korjanduse teel. See summa laekus talle avaliku korjanduskampaania käigus väga kiiresti. Peamine annetaja oli Ukraina e-spordi komisjoni juht ja Dnipro regionaalse ragbiföderatsiooni president Denys Davõdov.

Jaga
Kommentaarid