Kuulsale Monte Carlo rallile registreerus tähtajaks 93 ekipaaži, kuid 23 neist starti ei pääse. Autoralli maailmameistrivõistluste hooaja avaetapil on võistlejate hulk piiratud, kuna hooldusalal on vähe ruumi.

Sellest tulenevalt said eelmisel nädalal mitmed rallisõitjad võistluse korraldajatelt ahastava kirja, kus märgiti, et „kahjuks peame teatama, et teie registreerimist ei aktsepteeritud“.

Üks neist rallisõitjatest, kes sai eitava vastuse, oli prantslane Thibaut Poizot (27), kes on varem Monte Carlos osalenud viiel korral.

Selleks aastaks oli Poizot teinud suure investeeringu, sest ostis endale umbes 170 000 euro eest uue Škoda Fabia R5. Detsembris osales prantslane uue masinaga Devoluy talverallil, kus sai 11. koha.

Prantslase unistus sõita Monte Carlos parema autoga aga ei täitu. „Olime Monacos hotellid broneerinud, uued ülikonnad teinud ja auto ostnud, mis pannakse nüüd uuesti müüki,“ sõnas Poizot Prantsuse BFM-i telekanalile, vahendab Rallit.fi.

„Nüüd tõmban sellele rallile kriipsu peale, sest nad ei taha, et amatöörid osaleksid. 50 aastat tagasi sõitis seal 250 autot. Nüüd on see arv vaid 70, nii et siin on selgelt probleem,“ lisas Poizot.

Monte Carlo ralli peetakse 25.-28. jaanuaril. Tänavu asub legendaarse võistluse keskus Gapi linnas.