Boričić külastas Moskvat Venemaa võrkpalliföderatsiooni presidendi Stanislav Ševtšenko kutsel. Lisaks serblasest võrkpallijuhile osalesid pidulikul galal Bulgaaria Võrkpalliföderatsiooni president ja Euroopa võrkpalliliidu CEVi haldusnõukogu liige Lubomir Ganev ning 2000. aasta olümpiavõitja Vladimir Grbić (Serbia).

Samuti olid Euroopa võrkpalliliidu kodulehekülje teatel kohal mitmete föderatsioonide esindajad Aafrikast, Aasiast ja Euroopast, nagu Armeenia, Valgevene, Benin, Horvaatia, Egiptus, Ungari, Katar, Serbia, Togo, Araabia Ühendemiraadid ja Usbekistan ja mitmed teised.

„Masendav ja piinlik. Viimastel päevadel, kui Venemaa korraldas suurima õhurünnaku Ukrainale, kõlistas Euroopa Võrkpalliliidu president Aleksandar Boričić Moskvas Venemaa Julgeolekunõukogu sekretäri ja Venemaa Võrkpallinõukogu juhi Nikolai Patruševi, Venemaa spordiministri ja teistega naeratades šampanjaklaase. Aus oleks sellise sigaduse peale muidugi tagasi astuda,“ kirjutas Pevkur Facebookis.

Ukraina võrkpalliliit on teinud juba pöördumise, kus nõutakse Boričići tagasiastumist.

„28. detsembril 2023 osales Euroopa Võrkpalliliidu president Aleksandar Boričić koos mitmete teiste riikide alaliitude esindajatega Venemaa Föderatsiooni pealinnas Venemaa võrkpalli 100. aastapäevale pühendatud pidustustel. Ukraina Võrkpalliliit on juhtunust šokeeritud ja peab härra Boričići tegevust igast vaatenurgast ebamoraalseks,“ seisab alaliidu pöördumises.

„Boričić sõidab Moskvasse ja võtab osa Venemaa võrkpalli 100. aastapäeva tähistamisest! Seda pärast peaaegu kaks aastat kestnud täiemahulist agressioonisõda, mille eesmärgiks on Ukraina alade vallutamine ja ukrainlaste tapmine. Venemaa agressiooni ohvriks on langenud juba umbes 200 000 ukrainlast, sealhulgas ligi 500 sportlast, nende seas ka võrkpallurid. Kuid ei need faktid ega ka asjaolu, et FSB juht Nikolai Patrušev - käimasoleva sõja peamine ideoloog - osales Moskva pidustustel, ei tekitanud CEVi presidendis isiklikku häbi... Olukorra küünilisust lisab asjaolu, et järgmisel ööl pärast härra Boričić saabumist Moskvasse, tehti Ukrainale sõja algusest saadik tugevaim pommitamine. Üle meie riigi territooriumi tulistati välja 160 raketti ja drooni, mis hävitasid või kahjustasid 100 eramaja, 45 kõrghoonet, koole, kahte kirikut, haiglat, sünnitusmaja... See terroriakt nõudis 39 ukrainlase elu. Võimalik, et hetkel, kui härra Boričić Moskvast koju jõudis, lendasid Ukraina suunas vaenlase raketid...“

„Ukraina Võrkpalliliit on veendunud, et külastades Vene Föderatsiooni venelaste vallandatud sõja ajal - suurim pärast 1939-1945 sõda - rikkus Aleksandar Boričić kõiki moraalseid ja eetilisi norme ning alandas agressorit toetades Ukrainat, ukrainlasi ja kogu vaba maailma. Hindame härra Boričići panust võrkpalli – üldiselt Euroopa ja eriti Ukraina – arengusse. Kuid ajal, mil kaalul on miljonite inimeste elud ja Euroopa suuruselt teise riigi olemasolu, on agressori toetamine amoraalne. Sellest lähtuvalt kutsub Ukraina Võrkpalliliit Aleksandar Boričićt pärast sellist tegu presidendi kohalt lahkuma, et mitte õõnestada võrkpalli autoriteeti,“ lisatakse Ukraina võrkpalliliidu teates.