Käesolev võistluse etapp toimub Kanada linnas Oakville ning Eesti kurlingumängija Harri Lille sõnul on tegemist selle hooaja turniiridest seni tugevaima võistkondade koosseisuga. „Kohal on kogu maailma paremik, sealhulgas maailma edetabeli esipaar kanadalased Walker ja Muyers, meie, olles hetkel edetabelis teisel kohal ning mängimas on ka kolmandat kohta hoidev Šveitsi kurlingupaar Perret ja Rios. Meid ootab ees ka väga tugev alagrupp, kus iga võistkond on korralik vastane,“ kommenteeris Harri Lill.

Eesti kurlingupaari esimeseks vastaseks oli Kanada duo Weeks ja Steep, kelle paremust pidid Kaldvee ja Lill tunnistama tulemusega 7:4.

Eesti aja järgi hilisõhtul kohtusid Kaldvee ja Lill teises ringis Šveitsi kurlingupaariga Schwaller ja Schwaller. Võistkonna meesmängija Yannick Schwaller on enda meeskonnaga hetkel maailma tipus, olles meeste edetabelis kolmandal kohal. Paraku ka see mäng lõppes eestlaste jaoks kaotusega, šveitslased võitsid 7:4.

Alagrupi kolmandaks ringis kohtusid Kaldvee ja Lill kogenud Kanada kurlingupaariga Weagle ja Epping. Avavoorus võitsid eestlased kolm punkti ning viienda vooru järel oli seis viigis 5:5. Pingelise kohtumise võitja selgus alles lisavoorus, kuhu mindi viigis 7:7 ning Kaldveel ja Lillel oli kasutada ka viimase kivi eelis. Paraku pidi Eesti kurlingupaar tunnistama vastase nappi paremust ja kohtumine lõppes kanadalaste 8:7 võiduga.

Alagrupis mängitakse kokku viis mängu ehk Eestit ootab veel ees kaks kohtumist. Kaldvee ja Lill kohtuvad Kanada ühe tugevamaima paariga St.Georges ja Asselin, kes hoiab maailma edetabelis 9. kohta. Lisaks tuleb eestlastel vastu seista ka norrakatele Roenning ja Braeden, kes on selle aasta MMi pronksi võitjad. Kaldvee ja Lille jaoks on tegemist hästi tuttava vastasega - möödunud MMil võitis Norra kurlingupaar eestlasi veerandfinaalis ning samuti pidid Kaldvee ja Lill tunnistama vastase paremust hiljuti Šotimaal toimunud MK-etapi poolfinaalis.

Kanadas toimuv Grand Slami turniir Mixed Doubles Superseries on kuuest etapist koosnev võistlus, millest on kutsutud osa võtma parimad segapaariskurlingu võistkonnad Euroopast ja Põhja-Ameerikast.

Mixed Doubles Superseries järgmine etapp toimub Kanada linnas Halifax, võistlus algab 4. jaanuaril ja võitjad selguvad 7. jaanuaril. Tänaseks on aga kindel, et Kaldvee ja Lill on endale juba taganud koha Grand Slami turniiri finaalvõistluses, mis toimub veebruaris Brantfordis.

Möödunud aastal tulid Kaldvee ja Lill Brantfordis Grand Slami võitjateks.