Šarunas juhendas Barcelona korvpalliklubi kolm hooaega, mille jooksul võideti kaks Hispaania meistritiitlit ja kaks Copa del Rey trofeed. Kõigil kolmel hooajal jõudis klubi Euroliiga finaalturniirile, aga karikast jäädi siiski ilma. 2021. aastal kaotati finaalis Istanbuli Anadolu Efesile. Mullu teeniti kolmas koht, sel kevadel jäädi neljandaks.

Eelmise hooaja lõpus oli lisaks osadele mängijatele õhus ka peatreener Jasikeviciuse tulevik. Barcelona pidi kahe hooaja vahel eelarvet majanduslikel põhjustel kõvasti kärpima ning nii lõpetati enneaegselt leping näiteks Nikola Miroticiga, kes oli Euroliiga suurima palgaga mängija. Mirotic lahkus suvel klubist ja liitus Milano Olimpiaga.

Pärast Barcelona triumfiga Madridi Reali üle lõppenud Hispaania meistrivõistluste finaalseeriat rääkis klubi spordidirektor Juan Carlos Navarro, et leedulasega soovitakse uus leping sõlmida. „Jasikeviciuse leping lõppes nüüd ja me tahame, et ta oleks meie treener edasi. Peame tegema (klubis) mõningaid muudatusi ning kui projektist saab asja - usun, et saab - siis anname talle teada,“ rääkis korvpallilegend toona.

Juuni lõpus selgus, et osapooled uue lepingu osas kokkuleppele siiski ei jõudnud. Barcelona uueks peatreeneriks sai klubi endine mängija Roger Grimau.

Detsembris Istanbuli Fenerbahce peatreeneriks asunud 47-aastane leedulane andis kohalikule meediale intervjuu, kus meenutas ka Barcelonas peatreenerina veedetud aastaid. Koostöö lõpetamise osas jäi Jasikevicius napisõnaliseks.

„Protsess oli väga kole ja rohkem ma sellest ei räägi,“ vahendas Basketnews Jasikeviciuse sõnu Türgi meediale. „Lõpp läks nendega inetuks.“

Sportlikke saavutusi meenutas Jasikevicius laias laastus hea sõnaga. „Saavutatuga olen väga rahul. Väga kahju on ainult, et Euroliiga finaalturniiril jäi meil veidi puudu. Need oli valusad kaotused,“ tõdes ta. „Üldiselt arvan, et Barca jõudis sinna, kus ta peab olema: stabiilselt kahe parema seas nii Euroliigas kui Hispaania meistrivõistlustel. Mängisime kogu aeg finaalides.“

Jasikevicius tõi välja, et tema ajastul tegid suure arengu ka noormängijad nagu Rokas Jokubaitis, Oscar Da Silva ja James Nnaji. „Akadeemia mängijad said palju võimalusi. Kokkuvõttes olen kolme aasta üle väga õnnelik,“ lisas leedukas.

Jasikeviciuse ja Fenerbahce koostöö on alanud edukalt. Euroliigas on alates detsembri keskpaigast võetud järjest võidud Monaco, Kaunase Žalgirise, Berliini Alba ja linnarivaali Anadolu Efesi üle. Türgi kõrgliigas on Fenerbahce uue peatreeneri käe all samuti kaks senist matši võitnud.