50 meetri seliliujumise maailmarekordiomaniku sõnul on ROK-i poolt Venemaa sportlastele seatud tingimused vastuvõetamatud ning kui selles vallas midagi ei muutu, siis tema Pariisi ei sõida.

Venelased ja valgevenelased saavad ROK-i otsusel osaleda Pariisi mängudel neutraalsete sportlastena, mis tähendab, et nad ei tohi kasutada oma riigi sümboolikat ja hümni nende auks ei mängita. Olümpiale saavad kvalifitseeruda vaid individuaalsportlased, agressorriikide võistkondi olümpiale ei lubata.

„Praeguste tingimuste juures on see minu jaoks vastuvõetamatu,“ ütles Kolesnikov AFP-le ja lisas: „Unistus olümpiakullast püsib, kuid seda mitte järgmisel aastal. Ma ei ole kurb, et ei lähe Pariisi.“

Juulis 50 meetri seliliujumise maailmarekordinumbrid 23,55-ni viinud venelane jätkas: „Ma ei soovi olla teiste sportlaste seas must lammas. Kasutan aega, et parandada vormi ja purustada järgmisi maailmarekordeid. Kõrgetasemeliste võistluste arv on Venemaal märgatavalt kasvanud. Poisid on kodustel võistlustel püstitanud uusi rekordeid... Ja mina ka.“

Kolesnikovi praegune seisukoht on kindel. Samas ei välista ujuja olümpial osalemist, aga seda vaid juhul, kui neile seatavad tingimused muutuvad või Venemaa otsustab, et sportlased peavad minema Pariisi medaleid võitma. „Siis ma muidugi lähen,“ lõpetas ta.