Kohtumise avaveerand kulges tihendas punkt-punkti heitluses ning kuulus numbritega 21:20 Läti Ülikoolile. Sarnases taktis kohtumine jätkus teisel neljandiku esimestel minutitel. Poolajapausi eel said aga kalevlased mängu paremini jooksma. Parimal juhul 8-punktiliseks kasvatatud eduseis kahanes poolajaks neljale ning valitsev Eesti meisterklubi juhtis 52:48.

Cramo tuli riietusruumist välja vägevalt. Lätlastel ei lastud kolmanda veerandaja esimese nelja ja poole minutiga visata ainsatki korvi ning 8:0 vahespurdiga kasvatati eduseis 12-punktiliseks. Kolmanda veerandaja lõppedes juhtis pealinnaklubi 73:58.

Neljandat veerandaega alustas paremini Läti Ülikool. Nelja minutiga vähendati kaotusseis seitsmele punktile ning kohtumisse oli ootamatult tekkinud põnevus. Suurem intriig jäi siiski nägemata. Kalev suutis viimastel minutitel kätte võidetud eduseisust kinni hoida, vormistades mängu lõppskooriks 89:78.

Kalev/Cramo resultatiivseimaks tõusis Mihkel Kirves, kelle saldosse kogunes 20 punkti ja seitse lauapalli. Läti Ülikooli parim oli Norberts Strautins 23 silmaga.

Tallinna klubi jätkab 14 võidu ja ühe kaotusega Eesti-Läti liiga tipus. Läti Ülikool on kolme võidu ja 15 kaotusega 16 meeskonna konkurentsis eelviimane.

Enne mängu:

Kalev/Cramo on seni Eesti-Läti liiga põhiturniiril peetud 14 kohtumisest kaotanud vaid ühe. See juhtus 25. novembril Riias, kus 72:103 jäädi alla Prometeile. 6. jaanuaril kohtuvad Kalev/Cramo ja Prometei uuesti, sedapuhku Tallinnas Unibet Arenal. Pealtvaatajatele on selles mängus pilet tasuta.

Läti Ülikool on tabelis 3 võidu ja 14 kaotusega eelviimasel ehk 15. kohal. 4. oktoobril Riias peetud kohtumises kaotas Läti Ülikool Kalev/Cramole 56:104.

„Läti Ülikool on noor agressiivne võistkond, kes jätab endast kõik väljakule. Seega peame oleme esimesest minutist valmis ja suruma enda mängu peale. Liigatabeli mõttes on iga mäng tähtis ja peame ka oma mängupilti parandama ja hoidma algusest lõpuni,“ ütles Kalev/Cramo ääremängija Mihkel Kirves kohtumise eel.

Kalev/Cramo poolelt jääb eemale jääb põlvevigastust raviv Hugo Toom. Mikk Jurkatamme, kes viimases mängus Riia Zelli vastu hüppeliigest vigastas, kaasa tegemine selgub mängu eel.