Laagil ja Eesti naiskonnal jääb selja taha mitmes mõttes eriline aasta. Võrkpallikoondis võitis jaanipühade ajal esmakordselt Hõbeliiga ning tagas pääsu Kuldliigasse. Koondisesuve kulminatsiooniks oli kodune EM-finaalturniir, kus jäädi küll esimese võiduta, aga pakuti emotsioone igale maitsele.

„Meie koondisega varem midagi konkreetset - kus saame karika kätte võtta - võitnud polnud. See oli väga äge kogemus ja aitas meil enesekindluse poole pealt kindlasti EM-ile vastu minna,“ jutustas Laak, kes pärast kodumaal veedetud jõulupühi teisipäeval Poola koduklubi juurde naases.

Diagonaalründaja mängib esimest hooaega Poola kõrgliigas Bielsko-Biała BKS Bostiki ridades, kus kerkis kiirelt põhitegijate sekka. Koduklubi hoiab tugevas liigas neljandat kohta, Laak on seni toonud keskmiselt üle 16 punkti mängus.

Laak elab igapäevaselt Bielsko-Biala linnakeses, mis asub Lõuna-Poolas, Tšehhi ja Slovakkia piiri ääres. „Kui Poola tulin, siis paljud küsisid, kas lähen autoga. Kui elaksin Põhja-Poolas, siis täitsa mõtleksin sellele, aga siia sõidab ikkagi 24 tundi,“ rääkis eestlanna. „See on linn, kus hakkavad mäed pihta ja on paar suusakeskust lähedal. Slovakkias olen juba käinud paar korda. Tšehhi pole veel jõudnud, aga kindlasti tahaksin, kui vaba aega tekib. Seni on graafik olnud üsna tihe.“

Videokõnes rääkis Laak pikemalt, kuidas jõulud kodumaal möödusid, miks on hea hooaja keskel ka spordist puhata ning üldse lõppevast võrkpalliaastast. Kuidas vaatab Laak tagasi Hõbeliiga triumfile ja kodustele Euroopa meistrivõistlustele? Kuidas tal Poolas elu kulgenud on?

Head vaatamist ja kuulamist!