Soomlane kihutas Mercedeses kokku viis aastat, olles tiimikaaslane praeguseks seitsmekordse maailmameistri Lewis Hamiltoni kõrval.

Bottas tunnistas, et pidi endale Mercedeses sõites eitama, et on aegalasem kui Hamilton. „Eitasin seda endale, kuna soovisin igal hooajal maailmameistritiitli nimel heidelda. Pidin endasse uskuma,“ ütles Bottas.

Samuti ei kannustatud soomlase sõnul teda Mercedeses ega öeldud, et ta suudab Hamiltoni võita. Selle asemel vaadati otsa andmetele ja faktidele, mis ütlesid, et Briti sõitja oli temast kiirem.

„Kõik põhines faktidel ja andmetest nähtule. Kvalifikatsioonisessioonide ja sõitude keskmise kiiruse erinevus oli seal selgelt näha. Midagi ei varjatud,“ tunnistas Bottas.

Soomlane rääkis, et suutis alles viimasel Mercedese hooajal 2021. aastal endale tunnistada, et on Hamiltonist aeglasem.

„Alles tol hetkel suutsin leppida sellega, et samasuguse masinaga oli mul suuri raskusi teda võita. Ta oli teatud kohtades minust parem,“ lisas Bottas. „Võidusõitjana oli seda raske endale tunnistada.“

Bottas teenis Mercedeses viie hooajaga kümme etapivõitu ja pääses poodiumile kokku 20 korda. Hooaja kokkuvõttes saavutas ta parimal juhul 2019. ja 2020. aastal teise koha. Järgmisel hooajal jätkab soomlane F1-s kihutamist Kick Sauberis.