„Plaan on Tour de Skil osaleda, aga eks näis. Võtame päev-päevalt,“ ütles Anderssoni isa ja treener Per-Ola Andersson Viaplayle, vahendab Expressen.

Andersson, kes murdmaasuusatamise MK-sarjas hoiab naistes kokkuvõttes neljandat kohta, haigestus koroonasse Itaalias Lavazes toimuvas treeninglaagris.

Expressenile kinnitas oma koroonasse jäämist ka meeste MK-sarjas nelja norralase järel viiendat kohta hoidev Halfvarsson. „Jäin kahjuks koroonasse, kui Itaaliasse jõudsin. Pidin otsa ringi pöörama ja tagasi koju naasma,“ kirjutas ta tekstisõnumis.

„Olen nüüd paranemas ning mõtlen veel, kas peaksin tuurile minema või mitte. Teen otsuse neljapäeval,“ lisas Halfvarsson.

Koroonas on Rootsi koondislastest ka Moa Lundgren (naiste MK-sarjas 12.) ja Oskar Svensson (meeste sarjas 50.). Nemad jäid haigeks enne jõule ja on juba kinnitanud, et Tour de Skil ei stardi.

Tour de Ski algab 30. detsembril sprindivõistlusega Toblachis. Pärast vana-aastaõhtut jätkub suusatuur Davosis ning lõpeb 7. jaanuaril Val di Fiemmes.

Eestlastest stardivad Tour de Skil Martin Himma, Kaarel Kasper Kõrge ja Alvar Johannes Alev.