WTA maailma edetabelis 31. kohta hoidev Tsurenko, kes oma karjääri jooksul treeninud ka Eesti treeneri Silver Karjuse käe all, andis hiljuti pika intervjuu Poola väljaandele Sportowe Fakty, rääkides mõistagi peamiselt rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) otsusest lubada järgmisel suvel toimuvale Pariisi olümpiale Ukrainas vallutussõda pidava Venemaa ja Valgevene sportlased.

Küsimusele, kuidas ta ROK-i otsusele agressorriikide sportlased eritingimustel olümpiale lubada reageeris, vastas Tsurenko: „Ma ei nõustu sellega. Leian, et see on šokeeriv ja täiesti põhjendamatu. Võin juba praegu öelda, et need saavad olema kõige kurvemad olümpiad, mida ma mäletan. Ma ei saa nautida spordivõistlust, kui inimesed mu riigis surevad ning poliitikud arvavad, et selles pole midagi halba, kui agressorriigi sportlased oma riiki rahvusvahelisel areenil reklaamivad.“

Kas sa mõistad argumente selle kohta, et sportlased ei peaks vastutama poliitikute tegude eest?

Maailm peaks minu arvates sellistes olukordades solidaarsust näitama ja näitama, et nad ei nõustu sõjaga. Maailmarahust räägitakse palju, aga kui on vaja tegusid teha, jääb otsustavusest puudu. Paljud inimesed, sõjaväelased ja tsiviilelanikud mu riigis surevad iga päev. Pealegi, Venemaa ei kavatse mingil juhul peatuda. Ohtlikke avaldusi tehakse nii Balti riikide kui ka näiteks Poola suunas. Lubada Venemaa ja Valgevene sportlastel nendest mängudest osa võtta on täielik arusaamatus.