Liverpooli jalgpallimeeskonna täht Mohamed Salah postitas Instagrami pildi kuusepuust ning soovis oma jälgijatele ilusat jõuluaega. „Jõulud on aeg, kui pered saavad kokku ja tähistavad. Lähis-Idas toimub julm sõda, eriti palju surma ja hävitustööd on Gaza sektoris, mistõttu sel aastal on meie südamed täis kurbust ning jagame valu koos oma lähedase kaotanud inimestega. Palun ärge unustage neid ja ärme harju selle kannatamisega. Häid jõule,“ kirjutas 31-aastane Salah, kes on maailma üks kuulsamaid moslemiusulisi sportlasi.

Kuid paljud egiptlasega religiooni jagavad fännid ei kiitnud seda sõnumit heaks, vaid jalgpallur sattus hoopis pahameele alla. Mitmete moslemite sõnul oli tegu lihtsalt piinlik.

„See on teist ebaviisakas, sest te olete moslem, mitte kristlane. Meie jõulud on aprillis. Vend, teil peaks olema häbi,“ kirjutas neist üks.

„Mo, ma isegi Arsenali fännina armastasin sind. Pidasin sind suurepäraseks mängijaks ja inspiratsiooniks. Kuid pärast seda postitust ei saa ma teid enam pidada oma eeskujuks. Ma olen pettunud,“ lisas teine.

„Te olete moslemimaailma häbiplekk,“ lisas kolmas.

Tõsi, postituse all oli ka toetavad sõnumeid. Ehkki moslemid üldiselt jõule ei tähista, siis Salah ujub teist aastat järjest vastuvoolu. Ka mullu sai Liverpooli mängija vastu päid ja jalgu, sest toona poseeris ta koos perega jõulupuu all.