Optimistliku meelega inimene võiks öelda, et Sergio „Checo“ Perez tegi tänavu tipp-topp hooaja, sest ta oli MM-sarja kokkuvõttes teine ning aitas Red Bullil võita meeskondliku meistritiitli. Reaaluses oli tema vahe tiimikaaslase Max Verstappeniga üüratu – hollandlane kogus 575 ja mehhiklane 285 punkti.

Kuigi eelmisel aastal sahistati Perezi võimalikust vallandamisest, siis sõitja jätkab ka uuel hooajal Red Bullis. Ent tema töökoht ripub siiski juuksekarva otsas. „Checo teab, et eelkõige peavad paranema tema esitused kvalifikatsioonis. Meie eesmärk on see, et meeskonna kahe masina tulemused oleksid üksteisele võimalikult lähedale,“ selgitas Horner väljaandele Autosport antud intervjuus.

Verstappen sai 22-st etapist koosnenud võidusõiduaastal 19 esikohta. Ka Perez alustas hooaega vägevalt, sest ta võitis esimesest viiest etapist kaks ning sai lisaks kaks teist kohta. Ent seejärel tema tulemused langesid ning järgmises 17 võidusõidus sai mehhiklane teise koha vaid kahel korral.

Horneri väitel läksid 33-aastasel piloodil asjad aia taha juba ajasõitudes. „Lõppeks on asi Checo enesekindluses, et ta suudaks värsketest rehvidest ühe kiire ringiga pigistada välja maksimumi. Ta saab ka ise aru, et see on tema jaoks järgmisel hooajal ülioluline,“ jätkas alates 2021. aastast tiimi juhtiv britt.

Red Bulli juhi sõnul ei soovinud meeskond teha rutakaid otsuseid. „Checo on jätkuvalt meie sõitja ka uuel aastal. Toetame teda ja kui tal järgmisel hooajal hästi läheb, siis pole mingit takistust lepingu pikendamiseks,“ ütles Horner.