Briti raskekaallane sai tehnilise nokaudiga võidu rootslase Otto Wallini üle, kelle treenerid ta viienda raundi lõppedes loobuma sundisid. Reeglite järgi pidanuks matš kestma 12 raundi.

Ameeriklane Wilder polnud aga kaugeltki oma parimas võiduvees. 12. raundi lõpukellani matš uusmeremaalase Joseph Parkeriga küll jõudis, kuid kohtunike ühehäälse otsusega kuulus võit Parkerile skooriga 118:111, 118:110, 120:108.

38-aastane Wilder astus ringi, kroon peas. Teda tutvustati tema uue hüüdnime „Dr Sleep“ järgi. BBC vahendab, et vastasest rohkem pani ta magama hoopis publiku. Enim oli Wilder hädas kaheksandas raundis, kui 31-aastane Parker ta tugeva löögiga köitesse taaruma pani. Parker jätkas rünnakut ning Wilderi päästis raundi lõpukell.

Saudidest korraldajad on juba järgmiseks aastaks maha hõiganud Joshua-Wilderi omavahelise matši. Kuigi lepingut pole sõlmitud, arvatakse see matš teoks saavat millalgi 2024. aasta alguses.

„Kuulsin, et Deontay kaotas. Mis siis? Ta tuleb tagasi. Võiksin Deontay kõige selle pärast, mis ta mu kohta öelnud on, tükkideks rebida, aga ma olen sellest praegu üle,“ vahendab Joshua sõnu BBC Sport. „Sa võid tagasi tulla. Kui ta tahab, tuleb ta tagasi. Olen kindel, et kõik tahavad meie matši näha.“

Õhtu peamatšis oli mängus WBA poolraskekaalu meistrivöö. Tiitlit kaitses edukalt venelane Dmitri Bivol, kes alistas kohtunike ühehäälse otsusega britt Lyndon Arthuri.