Aleknale tõi teise järjestikuse meessportlase autasu Budapestis peetud MM-i pronksmedal, lisaks viis ta aprillis iskliku rekordi 71 meetri peale, millega tõusis maailma kõigi aegade edetabelis 18. kohale.

Naiste seas oli konkurents tihe. Lõpuks eelistati 16-aastast Banevicit, kes tuli tänavu breiktantsus nii maailma- kui ka Euroopa meistriks. Breiktants on esimest korda olümpiakavas 2024. aastal Pariisis ja tänu MM-tiitlile on Banevicil olümpiapilet taskus.

Banevicile jäi teiste seas alla ka ujumistäht Ruta Meilutyte, kes tuli Fukuokas pika raja maailmameistriks nii 50 kui ka 100 meetri rinnulidistantsil. 100 meetris sai MM-il kuuenda koha Eneli Jefimova.

26-aastane Meilutyte on Leedu parimaks naissportlaseks valitud viiel korral ja tänavu polnud ta autasuta jäämises sugugi pettunud. „Mul pole tõesti kahju. Dominika väärib auhinda täielikult. Ta on väga tugev ja intelligentne tüdruk. Soovin talle, et ta naudiks sporti ja ei kaotaks rõõmu, mida sport pakub,“ rääkis ta Leedu Delfile.

Leedu aasta võistkonnaks valiti sõudmise kahepaat Donata Karaliene ja Dovile Rimkute, kes võitsid MM-il ja EM-il hõbemedali. MM-il kuuendaks tulnud Leedu meeste korvpallikoondist ja korvpalli Euroliigas veerandfinaali jõudnud Kaunase Žalgirist nominentide seas polnud.