Tartust pärit Asi on Oklahoma State’i ülikoolis tõusnud oma võistkonna liidrite sekka. 11 mänguga on ta keskmiselt visanud 13,3 punkti ja andnud 3,8 korvisöötu ning ka ülikooli käekäigu üle ei saa kurta - kirjas on 7 võitu ja 4 kaotust.

178 cm pikkuse tagamängija kolm aastat USA-s on olnud eriilmelised. Hooajal 2021/22 pääses ta Arizonas harva platsile, mullu tõusis ta ülikooli vahetamise järel Oklahoma State’is oluliseks rollimängijaks ja tänavu on veel üks samm edasi tehtud.

„Kuigi öeldakse, et korvpall ei tohiks sinu enesekindlust või isiksust mõjutada, siis kui tuled 7000 km kaugusele USA-sse peamise eesmärgiga kossu mängima, siis sellised asjad (roll võistkonnas ja mänguaeg - A.K.) mõjutavad. Kui kossus läheb hästi, on endal ka hea tuju. Isegi kui isiklikus plaanis ei lähe vahel kõige paremini, aga võistkond võidab ja tunned, et oled osa võistkonnast, tekib positiivne olek,“ rääkis Asi.

Pühadeperiood on Asi jaoks tihe. Kui enamik Oklahoma State’i üliõpilasi naudivad umbes kuu aja pikkust jõulupausi, siis korvpallurid saavad vabaks umbes nädala. Viimane jõulueelne mäng oli Asi võistkonnal neljapäeval, uuesti tullakse platsile 30. detsembril.

Asi veedab jõulud New Yorgis. Ta sõidab külla Albany ülikoolis õppivale ja korvpalli mängivale Marie Anette Sepale ning kogeb omal nahal, kuidas metropolis jõulude ajal viibida on.

Vaata lisaks videost, miks Oklahoma State’i korvpallurid aastavahetusel midagi suurt ei tee, kuidas näeb välja elu ülikooli kodulinnas Stillwateris ja millised on Asi tulevikuplaanid.