24-aastane Zirk läbis 800 meetrit ajaga 7.49,85 ning ületas enda nimele kuulunud tippmargi 5,2 sekundiga. „Võtsin eesmärgiks ujuda alla 7.50 ja sain sellega hakkama, kuigi viimane 300 m oli hammastega tempost kinnihoidmine,“ sõnas ujuja pressiteate vahendusel.

„Olen juba alustanud uut treeningtsüklit fookusega järgmise aasta suunas ning usun, et seda rekordit annaks veelgi kiiremaks timmida. See on kasulik kõrvalala minu põhidistantsidele ja sellisel noodil on hea treeninguid jätkata,“ lisas ta.

Omapäraseks teeb Zirki ujutud rahvusrekordi tõik, et soojendusujumise tegi ta hoopis võistlusbasseinist 20-minutilise autosõidu kaugusel asuvas Toila Spas.

“Kuna minu start oli planeeritud poolteist tundi peale soojendusujumist ja Kohtla-Järve võistlusbasseini kõrval puudub teine bassein soojendus- või lõdvestusujumiseks, siis korraliku soojenduse nimel ujusin Toilas. Tegin täpselt samasuguse soojenduse nagu ma teeksin tavapäraselt võistlusbasseinis, panin dressid selga ja sõitsin võistlema,“ kirjeldas Zirk sündmuste kulgu.

Zirk võtab tänavu veel osa ka Spordikuulsuste Jõuluturniirist, kus tema paariliseks on Maria Romanjuk. Esmakordselt lumel peetav mõõduvõtt toimub 26. detsembril Tehvandil.