Juba üleelmise aasta aprillis teatasid tosin vana maailma vutiklubi, et nad lahkuvad UEFA eurosarjadest ning loovad oma Superliiga.

Fännide pahameele ja ähvardavate sanktsioonide tõttu loobusid toona ideest üheksa klubi ning alles jäid vaid Madridi Real, Barcelona ja Torino Juventus.

Kuigi Euroopa kohus on nüüd UEFA ja FIFA ähvardused kehtetuks kuulutanud, siis ometi pole Superliigale tormi joostud ja nii Manchester United, Manchester City, Tottenham Hotspur, Londoni Chelsea, Milano Inter kui ka Madridi Atletico teatasid, et jäädakse UEFA-le truuks.

Kuna kõik eelpool mainitud klubid olid esialgse Superliiga sünni juures, siis ähvardab neid kokkulepete rikkumise eest hiiglaslik 300 miljoni euro suurune rahatrahv, vahendab Hispaania väljaanne Diario.

Superliiga asutajaliikmetest pole seisukohta võtnud veel Londoni Arsenal, Liverpool ja AC Milan ning suure tõenäosusega on üheks põhjuseks just eelpool mainitud karistus.

Samas näiteks Madridi Reali ja Barcelonat ootaks lojaalsuse eest tänutäheks miljardi eurone boonus. Juventus peaks aga rahast suu puhtaks pühkima, sest suvel üritasid nad Superliiga juriidilisest kehast väljuda.