Esimese poolaja 37:36 võitnud Tartu oli kolmandal veerandajal parem koguni 21:7 ja sellega oli mängu saatus otsustatud.

Tartu resulatatiivseim oli 18 punktiga taas Märt Rosenthal, aga väljakult tabas ta 24 viskest vaid 7. Anatoli Šundel tõi 17 punkti ning britist tsentri Aaron Menziese arvele jäi 15 punkti, 12 lauapalli ja 3 blokki. 10 punkti sai kirja Rinalds Malmanis ning 9 punkti Rain Veideman. Liepaja tulemuslikuim oli 12 punkti, 10 lauapalli ja 7 sööduga Kristaps Kilps.

Eesti-Läti liigas neli järjestikust võitu noppinud Tartu Ülikool (11-5) on viiendal tabelireal, play-off’ist unistav Liepaja (8-7) aga üheksas ehk praeguse seisuga esimesena joone all.

Ka viimased neli omavahelist kohtumist olid lõppenud tartlaste võiduga, viimati sai Liepaja võidurõõmu maitsta 2019. aastal, kui kodus oldi paremad 93:87.

Mängu hetk (Rando Roosi korv esimese poolaja lõpus):

Tartu kapteni Märt Rosenthali intervjuu:

Tartu peatreeneri Gundars Vetra sõnul täideti detsembri eesmärk. „Alguses oli meil täna küll raskusi mängu saamisega, aga lõpuks sai täidetud eesmärk lõpetada detsember võidukalt ja minna pühadele hea tujuga. Tänase mängu puhul oli hea, et esile tõusid erinevad mehed. Ma olen väga rahul, et Aaron Menzies, Anatoli Šundel ja Rando Roos tegid väga head esitused. See näitab, et meie töö hakkab vaikselt vilja kandma ja hooaja teises pooles on, mida oodata. Oktoober algas hästi, novembris oli mäng nii ja naa, aga detsembris saime vajalikud võidud jälle kätte. Suured tänud kodupublikule, kes meid kogu senise hooaja ja eriti detsembri tiheda graafikuga on saalis toetamas käinud. Kogu meeskonnaga soovime oma publikule häid pühi ja ilusat aastalõppu,“ sõnas Vetra pressiteate vahendusel.