Tänavuse hooaja suurüllataja Girona asus kohtumist juhtima 39. minutil ukrainlase Artem Dovbõki tabava penalti järel. Tabeliliidril libises võit näppude vahelt ära 88. minutil. Viigi tõi tabloole argentinlane German Pezzella.

18. vooru järel on Gironal tabeliliidrina koos 45 punkti. Teisel kohal on Madridi Real 42 punktiga. Neil on aga üks mäng vähem peetud. Real kohtub 18. voorus võõrsil Alavesiga.

Kolmandat positsiooni hoiab FC Barcelona 38 punktiga. Neljas on Madridi Atletico 35-ga. Atleticol on üks kohtumine vähem peetud.

Girona on klubi 93-aastase ajaloo jooksul mänginud Hispaania kõrgeimal tasemel kõigest kolm hooaega. Esimest korda saadi kõrgliigasse 2017. aasta kevadel, kuid kaks aastat hiljem kukuti taas kolinal teisele liigaastmele. Möödunud hooajaks saadi taas tõotatud maale ja lõpetati 10. kohal. See on klubi ajaloo edukaim hooaeg.

Side Manchester Cityga

2017. aastal sai CFG (City Football Group) klubis 44% osaluse, mis on nüüdseks suurenenud 47%-ni. CFG on saanud nime Inglismaa suurklubi Manchester City järgi, kes kuulub samuti nende alla. Kontsern kuulub kolmele organisatsioonile, millest 81% enamusosalus kuulub Abu Dhabi United Groupile, 18% Ameerika ettevõttele Silver Lake ja 1% Hiina ettevõtetele China Media Capital ja CITIC Capital. CFG-le kuulub osalusi nii USA, Austraalia, India, Jaapani, Hispaania, Brasiilia, Uruguay, Hiina, Belgia, Prantsusmaa ja Itaalia klubides.