28-aastane Tomingas on käimasolevat hooaega alustanud edukalt. Viimati toimunud Lenzerheide MK-etapil saavutas Toimingas 11. koha nii sprindis kui ka ühisstardiga sõidus. MK-hooaja kokkuvõttes on eestlanna hoidmas 17. positsiooni 148 punktiga.

„Kui eelmine talv oli tervis korras ja suusad head, siis olid ka sõiduajad head,“ sõnas Tomingas ning tõdes, et tänavuse hooaja algus Östersundis oli natuke ehmatav. „Võistlusrežiimis olles läks asi aga paremaks. Kokkuvõttes on toimunud päris hämmastav areng,“ lisas laskesuusataja ning märkis, et oma tiimi loomisest peale on ta saanud jälgida süsteemset tööd, mis talle hästi sobib.

Lisaks tõdes Tomingas, et teda on omajagu edasi aidanud ka suvine õlaoperatsioon, mis sundis astuma rutiinist välja.

Pühade ajal treeninglaagris

Viimatise Lenzerheide MK-etapi järel otsustas Tomingas jääda Kesk-Euroopasse ning teha 4.-7. jaanuarini toimuva Oberhofi etapi eel üks treeninglaager. „Võistluste vahele jääv periood on hea aeg trenni tegemiseks. Kui vahepeal trenni ei tee, siis võib hooaja lõpuks vorm ära lahtuda. Homsest (reedest) hakkab treeninglaagri formaat taas pihta,“ tõdes Tomingas.

„Olen aastatega aru saanud, et suur režiimimuutus mulle ei sobi.“

Tuuli Tomingas

Laskesuusataja sõnul on ta varasemalt pühade ajaks ka Eestisse tulnud, kuid maksimalistina on ta ette võtnud väga palju külaskäike, kinkide ostmist ja muud jõuludega seotud toimetusi. „Olen aastatega aru saanud, et suur režiimimuutus mulle ei sobi. Jõulude ajal jääb spordile pühendumine tahaplaanile. Kodus olles panen rõhku sellele, et kõigil oleks hea olla. Tõmban ennast selle ajaga ogaraks. Selles eluetapis on praegu lihtsam olla eemal ja olla oma tavapärases rütmis ehk teha kaks korda päevas trenni,“ sõnas Tomingas ning tõdes, et ka laagris olles tähistatakse vaikselt pühi. „Teeme omakeskis ikka väikese istumise, kuid see on kontrollitum. Kuri treener (Indrek Tobreluts) on ka lauas ehk murduda ei saa,“ viskas ta nalja.

„Pigem väldiks praegusel ajal reisimist. Keha on MK-sarjas võistlemisest kurnatud ning organism korjab sellisel perioodil kergelt haigusi külge. Lihtsam on hoida rutiini ja olla inimestest eemal. Oleme oma mullu sees. Kuna on sportlaste seltskond, siis oskame ka hügieeni jälgida,“ tõdes ta ning tõi näite mullusest talvisest reisimisest. „Eelmine aasta sõitsin pärast jõule üksinda Itaaliasse. Hotelli hind ei olnud üldse odav. Kohale jõudes sain aru, et hakkan haigeks jääma. Lõpuks oli korralik ja täie raha eest magamine. Käisin vahepeal ainult lasketiirus.“

Aastavahetuse võtab Tomingas vastu Oberhofis, kuhu sõidetakse 28. detsembril. MK-etapi võistlused toimuvad seal 4.-7. jaanuarini.