Kohtuistungi alguses anti sõna 2021. aasta suveolümpia korralduses võtmerolli mänginud Takahashile endale, kes end süüdi ei tunnistanud.

Takahashit süüdistatakse vähemalt viiest allikast altkäemaksu võtmises, nende hulgas ka prominentselt Jaapani kostüümide jaemüüjalt Aokilt ja kirjastajalt Kadowakalt, seda kõik vahemikus 2017-2022, et aidata allikatel kindlustada olümpia sponsordiile.

„Jään oma süütuse juurde kõikides süüdistustes. See oli puhtalt äri, mitte korruptsioon,“ vahendab Takahashi sõnu Inside The Games.

Takahashi oli enne olümpiat Jaapani suurima reklaamiagentuuri Dentsu juhataja. Politsei huviorbiidis oli ta ka 2002. aastal, kui ta vahistati süüdistatuna juba mainitud tekstiilifirmalt altkäemaksu võtmises. Selle juhtumiga seoses on tänaseks süüdi mõistetud 11 inimest.

Tokyo olümpiaga seoses on äsja lõppenud teinegi kohtuasi. Tokyo ringkonnakohus tunnistas sel nädalal endise mängude tegevdirektori ja tegevjuhi süüdi olümpiamängude korraldusega seotud hangete võltsimises ja seda kohtus menetlenud kohtunikele altkäemaksu pakkumises. Nimetatud hangete suurus ulatus 280 miljonini euroni.