Möödunud suvel toimunud Euroopa meistrivõistlustega pauguga ukse lahti löönud korraldustiim on liikunud samm sammu haaval järgmiste ja veelgi võimsamate eesmärkide suunas. Ülimalt edukaks kujunenud EM-i järel teeniti sügisel välja DGPT litsents ja ühes sellega õigus korraldada järgmisel suvel profituuri etappi.

Korraldajad mõtlevad aga veelgi suuremalt. Oktoobri lõpus esitati kandidatuur korraldamaks 2025. aastal nelja maailma suurima võistluse sekka kuuluvat Majori etappi. Toona tõdes korraldustiimi kuuluv Silver Leetma, et tema hinnangul on ülejärgmisel aastal valituks osutumise tõenäosus umbes paarkümmend protsenti.

Jõulude eel saabus aga suur uudis – imeline edulugu saab 2025. aastal järgmise peatüki Majori etapi näol. Võitluse korraldustiimi kuuluv Matthias Vutt rääkis, kui tähendusrikas ja suur antud uudis on, kuidas valituks osututi ja mida see endaga kaasa toob.

„Kui tõmmata paralleele näiteks tennisega, kus toimub aastas samuti neli suurturniiri, siis teenisime välja Wimbledoni või Prantsuse lahtiste laadse võistluse korraldusõiguse,“ ilmestas Vutt toimuvat.