Viimased kaks aastat NBA G-liigas Windy City Bullsi särki kandnud 23-aastane ja 205 cm pikkune Drell on varasemalt Bullsi eest mängida saanud NBA suveliigas ja tänavu ka hooajaeelsetes kohtumistes, kuid unistuste liigas pole talle kohta jätkunud.

Tänavu G-Liigas keskmiselt mängus 12,4 punkti, 6,8 lauapalli ja 2,5 resultatiivset söötu kogunud Henri Drellist saab Bullsis üks kolmest two-way lepingu ehk kahepoolse kontrahtiga mängija, mis võimaldab tal platsil käia nii NBA-s kui ka G-liigas. Antud lepingu sõlminud mängija teenib hooajaga 559 782 USA dollarit. Uudisest teatas X-is USA korvpalliajakirjanik Shams Chanaria, kes tugines Drelli agendilt saadud infole.

Drelliga lepingu sõlmimiseks lõpetatakse kontraht Justin Lewisega, kes mullu pidi kogu hooaja põlvevigastuse tõttu vahele jätma ja tänavu platsile pääsenud vaid kahes kohtumises.

Seni on ainsa eestlasena NBA-s mänginud Martin Müürsepp, kes esindas aastatel 1996–1998 Miami Heati ja Dallas Mavericksi kokku 83 kohtumises.

90-ndatel kõigi aegade parimaks korvpalluriks peetava Michael Jordani juhtimisel kuus korda NBA meistriks tulnud Bulls asub hetkel NBA idakonverentsis 10 võidu ja 16 kaotusega 15 meeskonna seas 12. kohal. Billy Donovani juhendatava meeskonna liidriteks nii mänguminutite kui ka punktide poolest on Zach LaVine, Nikola Vucevic, DeMar DeRozan ja Coby White.

Sotsiaalmeedias jõudis esimeste seas Drellile ajaloolise sammu puhul õnne soovida Eesti koondise peatreener Jukka Toijala: