Võrdselt alanud kohtumises ei tahtnud kumbki meeskond initsiatiivi käest anda ning palle loobiti võrku kordamööda. Alles 10. minutil said viljandlased Simon Drõgini tabamusest esmakordselt 6:4 ette. Kuigi Mistra tuli ka veel viigiseisuni, siis Kristo Voika ja Aleksander Pertelsoni väravate järel olid võõrustajad kolmteist minutit hiljem taas 13:10 ees. Resultatiivne kohtumine jätkus ning garderoobi mindi Viljandi HC eduseisul 16:14.

Vaatamata Serhii Orlovskyi väravatele Mistra poolelt, suutsid viljandlased teise perioodi keskpaigaks siiski mõneväravalise edu säilitada ning juhtisid 23:20. Kuigi külalistel olid omad võimalused vahet vähendada, siis pidevalt takerduti vastaste kaitsesse ning kui sellest jagu saada, oli veel takistuseks mulkide puurilukk Rasmus Ots. Lõpuks kaotas teisel poolajal vaid kümme väravat visanud Mistra suhteliselt kindlalt 24:30.

Võitjate resultatiivseim oli täna üheksa väravaga Hendrik Koks. Mistra poolelt vastas Orlovskyi seitsme tabamusega. „Esimene poolaeg ei leidnud me rünnakul loogilisi lahendusi, kuid õnneks see teisel perioodil muutus. Sundisime vastased eksima ning suutsime selle pealt tempot tõsta ning mugava vahe sisse teha. Oli hea tunne võtta väike kuuepunktiline revanš eelmise nädalavahetuse järel,“ olid täna Viljandi HC arvele 13 viskest 5 punkti lisanud Aleksander Pertelsoni esimesed kommentaarid pärast kohtumist.

Meistriliiga tabelis haaras Viljandi nüüd juhtohjad, kui mängu vähem pidanud Põlva Serviti ees juhitakse kahe punktiga. Mistra asetseb kolmandal kohal, olles teeninud viljandlastest seitse punkti vähem. Mulgid troonivad ka Balti liiga tipus ning põhja-eestlased paiknevad seal neljandal kohal, kuid see võib olenevalt tänastest teistest kohtumistest ka kiirelt muutuda. Põlvakad lähevad veel täna kell 17.00 Eesti-Läti-Leedu liigas vastamisi ASK/LSPA-ga.