Tartu pani võitluslikult alanud kohtumises käigu sisse kohe avaveerandi keskel, kui tehti 16:0 vahespurt ja käristati eduseis 20-punktiliseks. Pärnu Sadam vastas Tartu spurdile omakorda kolme kiire korviga. Esimese veerandaja lõpetasid tartlased 29:15 eduseisus.

Pärnu suutis teise veerandaja esimeste minutitega vähendada vahe üheksale punktile, kuid seejärel sai oma mängu taas paremini jooksma Tartu. Korv korvi järel kasvatati eduseisu ning riietusruumi mindi 53:35 juhtimisel.

Kolmas veerandaeg kuulus aga täielikult pärnakatele. Vahe vähendati vahe kolmele punktile, viimase neljandiku eel juhtis Tartu 71:68. Otsustavat veerandaega alustas paremini Tartu ning mõne minutiga suurendati eduseis kaheksale punktile. Pärnu küll võitles ja üritas, kuid otsustavat murrangut teha ei suudetud. Kohtumise lõppedes olid Tartu Ülikooli võidunumbrid 88:78.

Tartu Ülikooli resultatiivseim oli Märt Rosenthal, kes viskas 31 punkti ning noppis seitse lauda ja resultatiivset söötu. Kristjan Kitsing toetas teda 19 punkti ja 10 lauapalliga. Pärnu Sadama parimad olid Isaiah Rayshaud Hart ja Robert Valge 19 punktiga.

Tartu jätkab Eesti-Läti liigas 10 võidu ja viie kaotusega 5.-6. kohal. Pärnu on viie võidu ja kaheksa kaotusega 10.

Enne mängu:

Tartu on üheksa võidu ja viie kaotusega kuuendal tabelireal, viimased neli kohtumist kaotanud Pärnu Sadam (5-7) hoiab aga kümnendat positsiooni.

Tartu Ülikool Maks & Moorits abitreeneri Olari Naritsa sõnul on Pärnuga sageli põnevaid mänge peetud.

„Pärnul on võistkonda on paberil küll, aga tabelikoht ei vasta koosseisule. Neile meeldib joosta ja tagaliinis on teravust päris palju. Mängujuht Posti lisandumisega on pikad saanud ka rohkem mängu. Meie jaoks on oluline nende liinidevaheline koostöö ära lõhkuda ja nad visetel eksima sundida. Pärnuga on viimastel aastatel saanud omajagu mängida ja enamasti on lahingud põnevad olnud. Selleks mänguks on nad saanud päris pikalt ka valmistuda. Lisaks on Pärnu meeskonnas mitmeid meie majast läbi käinud inimesi ka ja publikul peaks olema tuttavaid nägusid. Loodame, et tuleb palju inimesi saali kaasa elama ja oma laupäeva õhtule emotsiooni lisama,“ ütles Narits enne kohtumist.

Pileteid saab osta Piletitaskust.