Levandi sõnul oli tal rind kummis kui Poom Inglismaale läks. „Inglismaa on ikkagi jalgpalli sünnimaa ja kui sinna keegi lõpuks jõuab, siis mul on nii hea meel. Muidugi olin uhke,“ räägib Levandi. „Mart on ideaal oma töökuselt ja oma sihikindluselt, mida ma enda juures ei saa üldsegi rõhutada,“ naerab ta.

Samas meenutab Poom, et teekond Inglismaa kõrgliigasse polnud kõige kergemate killast. Pärast Eesti taasiseseisvumist mängis ta Soomes ja Šveitsis ning oli Inglismaa õhku nuusutanud esiliigas Portsmouthi klubis, kus ta läbi ei löönud.

„Tulin Portsmouthist erinevatel põhjustel tagasi. Olin küll endale lubanud, et ma üks päev pean sinna tagasi jõudma ja teen endast kõik oleneva, kuid ei uskunud, et see võimalus tuleb nii ruttu. Olime Floraga Küprosel laagris ja rääkisin Teitur Thordarsoniga. Kas ma olen ikka valmis? Tema ütles, et mida seal ikka karta. Mine võta see väljakutse vastu ja mine vaata, mis saab! 5. aprill 1997 läksingi.“

Poom jäi Derby County meeskonda kuueks aastaks ja ta valvas Derby väravasuud 146 liigamängus. 2000. aastal valiti ta Derby County hooaja parimaks mängijaks.

„Mul oli absurdne mõelda, et ma jõuan MM-ile või jõuan NSVL koondisesse. Mängisin jalkat, sest mulle meeldis. Inglismaal pidin iga päev tõestama, et väärin seda kohta või aga mingisuguseid konkreetseid eesmärke ei olnud,“ räägib Poom.

Väravavaht on läinud ka ajalukku „Poominatorina“. Inglismaa esiliiga mängus 2003. aastal juhtis Derby 1:0, kui Sunderland teenis nurgalöögi. Poom jooksis oma väravast välja vastase karistusalasse. Ta jõudis parajasti kohale, kui nurgalöök anti. Pall tuligi täpselt Poomi pea peale ning eestlasest väravavaht viigistas seisu.

„Igal aastal tulevad 20. septembril Inglismaalt õnnitlused. Seesama kommentaator, kes Poominatori nime välja hüüdis, saadab sõnumi ning Sunderlandi ja Derby Country klubi sotsiaalmeedia alati meenutavad seda.“Tema auks anti Inglismaal välja isegi spetsiaalne õlu.

Kuidas see maitses ning miks Poomi ajasid Arsenali päevil taga paparatsod, vaata juba lähemalt videost!