Kostomarov haigestus pärast uusaastapühi, kui ta esines tugeva pakasega väliuisuväljakul. 10. jaanuaril sattus Kostomarov tugeva köha ja valudega rinnus haiglaravile. Koronaviiruse diagnoos ei leidnud kinnitust, kuid sportlasel avastati raske kopsupõletik.

Seetõttu viidi mees jaanuari keskel Moskva haiglasse. Seal tekkisid Kostomarovil vereringehäired, mis põhjustasid gangreeni. Olukord oli nii hull, et arstid pidid mehe elu päästmiseks amputeerima tal nii käe- kui jalalabad. Pärast seda tekkis venelasel ajuverejooks, ajuturse, meningiit ja ta sai kaks insulti. Lõpuks viidi Kostomarov kunstlikku koomasse, kust ta äratati märtsi alguses.

Tundub, et endine iluuisuäss on aga tervisemured lõplikult seljatanud, sest Instagrami postitatud videos demonstreeris ta proteeside abil uisutamist. Kostomarovi sõnul linastub märtsikuus ka dokumentaalfilm, mis avab tema keerulise aasta telgitaguseid.

Kostomarov tuli 2006. aastal Torinos jäätantsus koos Tatjana Navkaga olümpiavõitjaks. Lisaks võitsid nad MM-kulla nii 2004. kui ka 2005. aastal ning EM-tiitli 2004., 2005. ja 2006. aastal.