Etapivõidu teenis nulliga lasknud prantslanna Justine Braisaz-Bouchet, teine oli norralanna Ingrid Landmark Tandrevold (+12,2) ja kolmandana lõpetas Itaalia laskesuusataja Lisa Vittozzi (+17,2).

Tomingas tegi lamadestiirus ühe eksimuse, kuid püsti suutis ta kõik märgid alla saada. Finišis oli eestlanna 88 lõpetaja seas 11. kohal (+1:27,2), mis tähistab ta hooaja parimat tulemust. Seejuures näitas Tomingas viimasel ringil päeva seitsmendat suusaaega, kaotades Anamarija Lampičile 15,2 sekundit.

„Tore, mis ma muud öelda oskan. Ei saanud täna aru oma pingutusastmest. Kas ei saanud kõike välja või ei osanud lihtsalt pingutada sel rajal. Ma ei oleks arvanud, et täna sõit aja suhtes nii hea tuleb. Laskmine oli igal juhul õnnetumine,“ rääkis Tomingas ETV otseülekandes.

Samuti kindlustas pääsu laupäeval toimuvasse jälitussõitu suusakiirusega hädas olnud Susan Külm, kes läbis mõlemad tiirud nulliga ja lõpetas 45. kohal. Kaotust Braisaz-Bouchet´le kogunes 2:56,7 sekundit.

„Väga raske oli täna. Ainult nullidega võib jälitusse saada, aga ei tea kas ka nii saab. Nii raske pole viimasel kolmel-neljal aastal olnud. Oli küll kolmas kord Covid, aga jõudu pole sees,“ rääkis Külm ETV otseülekandes.

Regina Ermits tegi tiirus kolm möödalasku ja oli 61. (+3:27,3). Samuti kolmel lasul eksinud Hanna-Brita Kaasik lõpetas 75. kohal (+4:41,2).

MK-sarja kokkuvõttes tõusis Tomingas 102 punktiga 19. kohale. Liidrikohta hoiab 346 punktiga Tandrevold, teine on Vittozzi (309) ja kolmas Elvira Öberg (273).

Tänase sõiduga kindlustas Tomingas ülimalt suure tõenäosusega koha pühapäeval toimuvasse ühisstardiga sõitu, kuhu pääsevad MK-sarja 25 parimat ja lisaks Lenzerheide sprindi ja jälitussõidu viis paremat, kes hooaja kokkuvõttes 25 hulgas pole. Hetkel edestab eestlanna viimasena piiril olevat Anna Gandlerit 24 silmaga.

Tominga laskmine oli kontrollitud

„Tunne heameelt Tuuli koha üle, aga esimene lasketiir oli üks lask ääre peal. Selles mõttes hästi, et mõlemad tiirud 29 sekundiga. Olid kontrollitud lasketiirud,“ analüüsis Indrek Tobreluts Tominga esitust ETV otseülekandes. „Tundus, et on suurest mängust väljas, aga viimase ringiga päästis palju ära.“

„Tuleb mõned aastad tagasi minna, mil tal olid jalgadega probleemid. Rada läks läikima ja ta ei leidnud õiget pinda. Arvan, et ta teadlikult valis pehmema raja, kus libiseb halvemini, et natuke anda jalale puhkust laskumistel. Rääkisime enne starti selle läbi,“ jätkas Tobreluts. „Kahe otsaga asi, kuid kui jalad krampi sõita, siis kaotad tõusudel võib-olla rohkem. Kümnes sõiduaeg päeva lõpuks ja midagi ei saa ette heita.“

Otseblogi: