53-aastane Itoudis sai Fenerbahce peatreeneriks 2022. aastal. Euroliigas jõuti kevadel veerandfinaali, kus kaotati hilisemale finalistile Piraeuse Olympiacosele. Türgi liigas kukuti välja poolfinaalis, alla jäädi Anadolu Efesile. Euroliigas hoiab Fenerbahce kuue võidu ja seitsme kaotusega 12. kohta.

„Täname teda panuse eest Fenerbahce perekonnas ja soovime talle edu karjääri järgmiseks etapiks,“ seisis Fenerbahce tänases lühikeses pressiteates.

Kes võtab aga Fenerbahce peatreeneri koha üle? Erinevates korvpalliportaalides on klubi peamiselt seostatud viimati Müncheni Bayernit juhendanud itaallase Andrea Trinchieri ja eelmise hooaja järel Barcelonast lahkunud Šarunas Jasikeviciusega.

Korvpalliportaal Eurohoops vahendas pärastlõunal, et peamise kandidaadina on sõelale jäänud Trinchieri. Õhtul teatas sama portaal aga, et sisuliselt on käed löödud hoopis Jasikeviciusega.

„Pärast esialgset Fenerbahce pakkumisest loobumist on Šarunas Jasikevicius jõudnud kokkuleppele lepingu osas, mis kestab 2026. aastani,“ kirjutas korvpalliajakirjanik Mihalis Stefanou. Portaali teatel lendab leedulane Istanbuli neljapäeval ning peaks juba reedel Fenerbahce mängus Monaco vastu peatreenerina ametis olema.

Türgi portaal Basketfaul kirjutas samuti, et Jasikevicius reisib neljapäeval Istanbuli lepingut vormistama. Ka korvpalliportaal Basketnews kirjutas oma allikatele tuginedes, et Fenerbahce peatreeneriks on saamas 47-aastane leedulane.

Leedu ajakirjaniku Donatas Urbonase teatel pole siiski kindel, kas Fenerbahce ja Jasikevicius saavad reedese Monaco mängu ajaks paberimajanduse korda.

Jasikevicius juhendas 2020. aastast eelmise hooaja lõpuni Barcelonat. Leedulase käe all võitis suurklubi kaks Hispaania meistritiitlit, kaks Copa del Rey karikat ja jõudis kõigil kolmel hooajal Euroliigas finaalturniirile. Euroliiga tiitlit klubi siiski ei võitnud.

Kaunase Žalgirise peatreenerina töötas ta aastatel 2016-2020. Meeskond võitis kõikidel hooaegadel Leedu meistritiitli ja teenis 2018. aastal Euroliigas pronksi.